El Teatre Ganyotes del Club Vaixell de Tarragona celebra els seus 30 anys

Avatar photo

L'espectacle 'Pessics' s'estrenarà el dissabte 10 de juny al Teatre Metropol

El Teatre Ganyotes del Club Vaixell de Tarragona ha presentat aquest divendres ‘Pessics‘, l’obra homenatge amb la que el grup teatral proposa un recorregut pels seus 30 anys d’història. L’espectacle, que s’estrenarà el proper dissabte 10 de juny, a les 19 h, al Teatre Metropol de Tarragona, compta amb la participació d’una quarantena de participants, la majoria dels quals són actors i actrius amb diversitat funcional. 

‘Pessics’ de 30 anys d’història

L’obra ‘Pessics’ recorre quatre obres fonamentals de la companyia tarragonina: ‘Specials Cats‘, una adaptació de l’aclamat musical de Broadway; ‘Remember‘, un repàs als clàssics musicals i cinematogràfics dels anys 79 i 80; ‘3/4 de circ‘, obra de creació pròpia que emula un dia al circ; i ‘Twestern‘, una història original centrada en el llunyà oest americà. Apart, a ‘Pessics’ també hi ha referències a altres obres que han marcat l’essència del grup teatral del Club Vaixell

La direcció de l’obra, escenografia i llums ha anat a càrrec de l’equip de monitors i monitores del Teatre Ganyotes. La durada de l’espectacle és de 90 minuts sense entreacte.

 

El responsable del Teatre Ganyotes, Juan Pablo Maligno, ha recordat que “Ganyotes va néixer amb l’objectiu de portar a l’escenari a totes les persones, sense importar la seva condició física o mental, tot demostrant que tots som iguals per pujar a dalt d’un escenari”. En aquesta ocasió, ‘Pessics’ compta amb la participació de 36 membres del Teatre Ganyotes i 3 més de la companyia Tornavís.

Per la seva banda, la fundadora del Teatre Ganyotes, Gemma Fusté, ha explicat que el grup de teatre del Club Vaixell “des dels seus inicis, ha treballat sempre per la normalització d’actors i actrius amb diversitat funcional”. Fusté ha recordat que, durant aquests 30 anys, la majoria d’espectacles que han presentat són de creació pròpia i això ha permès adaptar el guió a les característiques del grup. La fundadora del grup teatral posa en valor que “el teatre, entès com una activitat de lleure i desinhibició, és una altra manera de complementar la seva formació”.

 

Finalment, Gemma Fusté ha destacat que un dels moments que va representar un “punt d’inflexió” de Ganyotes va ser l’estrena de ‘Finestres‘ (1995) al Teatre Metropol, un espectacle basat en la poesia de Miquel Martí i Pol i la música de Lluís Llach, que un temps després portaria l’experiència a Porrera. ”Crec que ‘Finestres’ va significar l’empenta definitiva que necessitàvem per consolidar-nos com a companyia i la llavor d’autoestima que necessitàvem per a fer-nos grans”.

Les entrades

Amb gairebé totes les localitats exhaurides, les últimes entrades es poden adquirir per un preu de 5 euros a les taquilles del teatre o escrivint un correu a: [email protected] 

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Tarragona es posiciona a Expoquimia com a clúster químic de referència

Notícia següent

8 cellers participaran a la segona edició de ‘Vinyols Vedevi’

Notícies relacionades