Philip Stanton homenatja els sanitaris amb un mural al metro de Barcelona

Avatar photo

L’artista amb la col·laboració de pintures Titanlux ha finalitzat la intervenció de gran format a l’estació de Guinardó / Hospital de Sant Pau

Gran Mural de l’artista Philip Santon.

L’artista nord-americà Philip Stanton, en col·laboració amb pintures Titanlux, alumnes de l’escola Eina i Transports Metropolitans de Barcelona (TMB), ha finalitzat el mural de gran format que decora el vestíbul principal de l’estació Guinardó / Hospital de Sant Pau de la línia 4 de metro. La intervenció artística, que acoloreix una paret d’uns 60 metres quadrats de superfície, ret homenatge als sanitaris que ens han cuidat aquests dies de pandèmia i també vol ser un agraïment a la ciutat de Barcelona i la seva gent després dels durs mesos de confinament per la Covid-19.

 

Han estat quatre setmanes de treball en què el mural ha anat agafant forma, des del llenç blanc que hi havia a l’inici (el passat 25 de juny) passant pels traços de dibuix que donaven forma al mural fins a l’aparició de les referències a Barcelona, a les icones de la ciutat, als transports de TMB i a les formes orgàniques que reten homenatge al mestre del segle XX i gran referent en l’obra de Stanton, Henri Matisse.

 

El mural de grans dimensions està dedicat també a la ciutat de Barcelona i al seu esperit de superació i resiliència, un cant a l’esperança, al positivisme i a la felicitat després dels durs mesos de confinament. L’obra mostra un paisatge cubista, colorista i mediterrani, un estil molt característic de l’artista i professor nord-americà Philip Stanton, resident a Barcelona des de fa més de 30 anys. Philip Stanton també ha comptat amb la col·laboració d’alumnes del curs de grau 2020 d’il·lustració creativa que imparteix l’artista a la Universitat Eina, Centre Universitari de Disseny i Art de Barcelona.

 

L’obra de Philip Stanton al metro ja té títol

El títol de l’obra ha estat escollit de forma popular gràcies a les aportacions dels usuaris que han participat al concurs que es va activar del 20 al 22 de juliol als perfils socials d’Instagram i Facebook de TMB. En total, s’han rebut 346 propostes i la seleccionada pel jurat ha estat “Els colors de l’agraïment” de Maribel Saez Pérez, guanyadora del concurs, que s’endú com a premi un lot de pintures Titanlux i una obra de l’artista Philip Stanton.

 

Era molt fàcil participar-hi, només calia comentar el post corresponent, que deia Atenció! Aquesta obra encara no té títol. Ens ajudes a posar-n’hi un? i fer la proposta de títol que hauria de tenir la intervenció artística. L’artista ha presidit un jurat que ha triat el títol més representatiu entre totes les propostes rebudes.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Denunciat un conductor ebri a Valls per provocar un accident de trànsit

Notícia següent

El Ple de Constantí aprova les obres de reparació a l’Escola Centcelles i nomena un nou Jutge de Pau

Notícies relacionades