Dilluns, 9 de desembre de 2024
És notícia

Reobren els jardins i la capella de Santa Tecla la Vella de Tarragona

Avatar photo

Es tracta d'un espai patrimonial que va esdevenir el cementiri de la ciutat entre els segles XII i XIX i, des d’aleshores, ha fet la funció de magatzem lapidari del Museu Diocesà

El matí de dissabte s’han presentat els resultats de la intervenció als jardins i capella de Santa Tecla la Vella, un espai patrimonial que va esdevenir el cementiri de la ciutat entre els segles XII i XIX i, des d’aleshores, ha fet la funció de magatzem lapidari del Museu Diocesà. Amb aquesta reobertura, l’Ajuntament, la Diputació, la Generalitat i la Catedral culminen una voluntat que va començar fa un segle.

 

Les actuacions, valorades en 33.000 €, han servit per documentar i traslladar les restes patrimonials que hi havia al recinte als jardins del Seminari perquè siguin conservades adequadament. També s’ha museïtzat l’antiga capella, que es podrà visitar gratuïtament durant el mes de març. I aviat es començarà a arranjar la jardineria de l’espai, que romandrà obert a la ciutadania cada dia de 10 a 13 h.

 

La delegada de Cultura de l’Arquebisbat a Tarragona, Maria Dolors Sardà, ha obert l’acte en representació de l’arquebisbe, Joan Planellas, tot agraint “el paper clau de totes les institucions implicades que han ajudat a arribar a aquest dia”. A continuació, el director de Museu Diocesà de Tarragona, Andreu Muñoz, ha explicat el projecte d’intervenció als jardins i capella de Santa Tecla la Vella i ha expressat que “cal entendre el nostre patrimoni i protegir-lo. Entre tots plegats hem fet possible la recuperació d’aquest espai per a la ciutadania”.

 

Per la seva banda, la directora dels Serveis Territorials de Cultura de la Generalitat, Lurdes Malgrat, ha dit que “tenim una ciutat de museus de primer ordre i per assolir grans fites com la d’avui és necessari que totes les administracions aportin la seva mirada i suport”. El vicepresident segon de la Diputació de Tarragona, Joan Josep Garcia, ha afegit que “per a la Diputació és una prioritat la conservació del patrimoni artístic i històric i el que avui presentem significa una recuperació per a la ciutat de Tarragona així com pel conjunt de la demarcació”.

 

Al voltant de la reobertura d’aquest espai patrimonial s’han programat diferents activitats gratuïtes cada dijous de març a les 19 h. Primer, una conferència sobre reflexions entorn el futur dels museus diocesans de Tarragona a càrrec del director del Museu Diocesà i el Museu Bíblic, Andreu Muñoz; el dia 16, una ponència de l’arqueòleg Josep M. Macias sobre l’òmfal sacre de Tàrraco; el dia 23 una xerrada sobre els dubtes i certeses del singular edifici de Santa Tecla la Vella; i el dia 30, el concert del cor jove de la Schola Cantorum de la Catedral de Tarragona.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

23 ferits, un d’ells crític, en l’incendi d’un edifici a Girona

Notícia següent

Detinguda una mare per vendre la seva filla de 12 anys per 90.000 €

Notícies relacionades