Diumenge, 23 de juny de 2024
És notícia

VÍDEO | L’aigua torna a brollar de la Font del Centenari i la plaça Imperial Tàrraco

Avatar photo
Amb la millora de la sequera, la ciutat ha activat les fonts ornamentals que funcionen amb sistema de recirculació d’aigua

Tarragona recupera l’aspecte de dues de les seves fonts emblemàtiques. Ahir l’Ajuntament va començar a reomplir tant la Font del Centenari com la de la plaça Imperial Tàrraco i avui ja es troben a ple funcionament. Amb la millora de la sequera, la ciutat ha activat les fonts ornamentals que funcionen amb sistema de recirculació d’aigua, que feia mesos que estaven aturades.

A principis de maig, l’Ajuntament va anunciar que les tornaria a posar en marxa i aquesta setmana s’ha fet efectiu. Tal com explicava el conseller de Medi Ambient, Guillermo García,  “des de l’Ajuntament optem per recuperar de moment només el funcionament d’aquelles fonts ornamentals que funcionen amb recirculació d’aigua. Recordem que, tot i que la millora de les dades ens permeten retirar les restriccions, la sequera no s’ha acabat i cal mantenir un consum responsable sense malbaratament i mantenint els usos restrictius de consum d’aigua ja adquirits durant la passada situació d’alerta”.

El 14 de juny de 2023 es va decidir aplicar aquestes restriccions, però la derogació del decret de sequera per part de la Generalitat ha fet que totes aquestes mesures deixin d’estar vigents. Les principals van ser el tancament total i posteriorment parcial de les dutxes i rentadors de peus a les platges, les restriccions en el reg de jardins i zones verdes municipals, on només s’ha usat l’aigua mínima indispensable, el tancament de les fonts ornamentals i la reformulació d’activitats recreatives amb ús d’aigua.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

El Mercat Central de Reus rep un any més la degustació de tapes “Menja’t el Mercat”

Notícia següent
Pla

El nou Pla de Seguretat de BCN posa el focus sobre la multireincidència i la Copa Amèrica

Notícies relacionades