Divendres, 21 de juny de 2024
És notícia

Les fonts més emblemàtiques de Salou funcionaran amb aigua reciclada

Avatar photo
Aquesta iniciativa destaca l’aposta decidida de Salou per una gestió eficient dels recursos

Les fonts més emblemàtiques de Salou, que constitueixen un dels atractius de l’oferta turística del municipi, entren en funcionament aquest cap de setmana. Tot i que Salou forma part de la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre (CHE), la qual no està afectada per les restriccions hídriques decretades per la Generalitat, l’Ajuntament de Salou ha optat per omplir gradualment les seves fonts públiques.

Aquelles que s’han activat s’alimenten exclusivament d’aigua ‘no de boca’ i operen amb horaris de funcionament reduïts. Les fonts han estat fora de servei durant més d’un any a causa de les restriccions, període que s’ha aprofitat per realitzar el seu manteniment.

Aquesta iniciativa destaca l’aposta decidida de Salou per una gestió eficient dels recursos, reutilitzant aigües de procés per a fins ornamentals i de neteja de l’espai públic. És important destacar que l’aigua de les fonts no es malgasta, sinó que es reutilitza gràcies a un circuit  d’aigua tancada.

Salou ha anat més enllà, decidint que les fonts que habitualment fan ús d’aigua potable, com les situades a la rotonda del carrer Barcelona o al monument a les Dones del Carrilet, no s’activaran com a mostra de solidaritat amb els municipis més afectats per la sequera.

Aquesta decisió reflecteix la voluntat de Salou de contribuir a la conscienciació sobre la importància d’un ús responsable dels recursos hídrics.

L’Ajuntament insta als residents i visitants a adoptar pràctiques de consum conscient, responsable i mesurat de l’aigua.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Mor un menor de 8 anys atropellat per un motorista que es va donar a la fuga

Notícia següent

Troben un cadàver i podria ser el de la dona morta pel seu marit a Vic

Notícies relacionades