Dimarts, 16 d'abril de 2024
És notícia

Jordi Hernández: “Quan el PSC governa s’ha de notar un canvi en la millora de la qualitat de vida de les persones”

Després de quedar-se a les portes del govern el 2019, el PSC presenta una candidatura completa i gran ventall de projectes en programa per tal d’accedir a l’alcaldia de Blanes a partir de les eleccions del 28-M.

El candidat socialista, Jordi Hernández, destaca la proximitat que volen demostrar a la població des del futur Ajuntament i garantir la cobertura de les seves necessitats, amb la cultura i l’educació com dos dels eixos objectius principals.

 

El 2019, les eleccions van resultar en un triple empat entre el PSC, En Comú Podem i ERC, que van pactar per tenir l’alcaldia. Després, hi ha hagut molts canvis en les formacions. Quin balanç fan d’aquests darrers quatre anys?
Des del PSC, primer, tenim clar que les eleccions del 2019 es van fer en un context prou diferent del d’ara, el procés estava en alça, i entenem que aquell triple empat va tenir a veure amb això. La valoració que fem és que entenem que no ha estat un mandat fàcil, s’ha hagut de passar un Glòria, un Dana i després una pandèmia; podem entendre que el govern no ha tingut una legislatura fàcil, però també creiem que ha sigut uns anys una mica perduts. La legislatura ha mancat direcció i, sobretot, l’Ajuntament s’ha allunyat molt del ciutadà, de les seves necessitats i no ha sabut donar solucions als problemes reals de la ciutadania. Últimament, comencem a veure obres, el cartell de Festa Major que ja ha sortit… i ara no toca, el que tocava era haver treballat durant els quatre anys.

 

Han quedat coses pendents, llavors? Creu que els projectes es podien haver desenvolupat de forma diferent?
Tota l’obra pública que s’està fent, fa temps que s’hauria d’haver començat a executar, tenim una avinguda Vila de Madrid que no avança d’acord amb els tempos que tocaven… Nosaltres, públicament com a partit, sempre hem oferit la mà a la bona governança del poble, fins i tot, ara quan van trencar el govern amb En Comú Podem, hem aportat pressupostos i ens hem brindat a fer que el municipi funcioni aprovant aquells projectes que pensàvem que garantirien el bon funcionament del poble. I encara no s’han començat a executar. Quant als Fons Next Generation, només hem rebut 1.700.000 euros per a un projecte concret, que és el del Carles Faust. Per tant, creiem que ha estat un mandat molt perdut.

La comissaria també s’ha de començar a executar encara, i estem parlant de la seguretat del poble, que es mereix unes condicions dignes després d’anys aprovant el pressupost de la nova construcció; la Vila de Madrid tampoc creiem que s’acabi abans de l’estiu, esperem poder entrar al govern i treballar-hi intensament per tal que estigui el millor possible per la temporada i perquè els hostalers així ho mereixen. Evidentment, si entrem a l’Ajuntament tots aquests projectes s’acceleraran i s’executaran.

 

De cara a la nova legislatura, encapçala les llistes per primera vegada, en substitució de Mario Ros. Què suposa haver fet aquest pas endavant?
Sempre dic que jo vinc del món de les entitats, de l’associacionisme. A les associacions estem tot el dia fent política, som activistes, algunes en l’acció sociocultural, altres en defensa dels animals, etc. Fa tres anys que soc primer secretari del PSC de Blanes i crec que el pas natural era liderar un projecte nou, renovat, amb una continuïtat; perquè nosaltres sempre hem tingut tradició de govern i ho he viscut de manera natural. Des de la meva implicació social, que sempre he tingut a Blanes, i la implicació política més ferma, el següent pas era presentar-me a l’alcaldia.

 

A més del seu vincle amb el teixit associatiu, té experiència en l’àmbit educatiu i, per tant, algunes prioritats del seu programa són la cultura i l’esport. Quins projectes volen desenvolupar?
Sens dubte, un dels nostres eixos i pilar fonamental del programa passa perquè Blanes sigui una ciutat cultural i educadora. Evidentment, incloem la pràctica esportiva que ensenya valors com la companyonia, el treball en equip, l’esforç, la superació… I la cultura, pensem que ha de ser un motor per desestacionalitzar el turisme, tant per davant com per darrere; és quelcom que hem parlat amb els hostalers i hostaleres de la ciutat. És una ciutat turística, això és evident, el que hem de fer és que duri més i doni millors treballs als nostres ciutadans.

En aquest sentit, el que proposem és realitzar nous festivals, un de cinema que, ja ha sortit una campanya que es diu “Blanes, arran de mar” i nosaltres, amb la vocació de continuar feines i esforços que s’han fet, no volem acabar-la, sinó aprofitar-la; pensem que es pot fer un festival de cinema lligat al mar, amb una temàtica marina. També, estem treballant en la realització d’un festival de música urbana. I, alhora, hem de jugar la ‘carta’ que som una vil·la florida i aprofitar-ho per generar algun esdeveniment que combini l’art i les flors amb la restauració, tal com fa Girona amb “Temps de flors”, però donar-li un punt més vinculat a la restauració i hostaleria per tal que la gent pugui visitar directament aquests establiments. 

Creiem que, també, en l’àmbit d’educació és molt important crear un protocol de detecció del bullying, perquè avui dia, la gent que el pateix se l’emporta a casa a través del telèfon mòbil. A Blanes tenim un protocol d’absentisme que funciona molt bé i creiem que hem de fer un altre en aquest sentit. Malauradament, el departament d’Educació està patint baixes laborals per temes de salut i hem de fer que la relació de treball, que aquestes places es puguin cobrir per no anar coixos.

 

Quants als esports, hem de treure pit de la ciutat que tenim. Som la tercera ciutat de Girona i tenim unes de les millors instal·lacions esportives de Catalunya. La gent que tenim fills i els acompanyem fora del municipi, a altres pobles per fer competicions, podem valorar millor les instal·lacions que tenim; però tot així s’han d’ampliar. I ho hem de fer generant un MIEM, que és el mapa d’instal·lacions esportives municipals. Aquesta diagnosi de com tenim el nostre esport és el que ens ha de determinar què i on ho necessitem, si una pista coberta, un pavelló municipal més gran, etc. També, hem de construir l’skatepark, perquè ja no és una instal·lació pels joves amb monopatí, com a part de la cultura urbana, sinó que és un esport olímpic i li hem de donar aquesta categoria.

Culturalment, hem de projectar un hotel d’entitats a Blanes. Hem de parlar amb el teixit associatiu i acordar amb les entitats què necessiten i com el volen. I sobretot, hem de posar en marxa la Taula de Cultura, perquè sigui decisòria; hem d’apostar també per la sala que hi ha al costat del Teatre Principal. No cal fer obres faraòniques, sinó amb els artistes per fer un catàleg d’artistes i proposar què necessiten perquè es puguin donar a conèixer artistes blanencs i fer representacions.

 

Altres demandes de la població se centren en la seguretat i neteja viàries, i també en el comerç local i la xarxa comercial.
Els ‘best-sellers’ quan fem el port a porta preguntant a la gent, tothom parla del mateix: neteja, seguretat, jardineria i asfaltat dels carrers. En aquest sentit, hem desenvolupat un programa que es diu “Racó a racó”, que és un projecte integral per abordar aquests aspectes que proposa de la ciutadana que, al cap i a la fi, són el que ens millora la vida. Nosaltres quan sortim de casa a les 7 del matí per anar a treballar el que volem és que el nostre carrer estigui net, que la brossa s’hagi recollit, la jardineria estigui cuidada i que l’asfaltat estigui en ordre. Portarem a terme aquest programa que consistirà en un inspector de la via pública es dedicarà a recórrer i coordinar amb la resta de serveis per informar d’aquells espais que estan malament a Blanes. Això ho reforçarem amb el Consell de Barris, reunions periòdiques, si pot ser mensualment, amb les associacions de veïns i crear una taula de diàleg per saber quins són els punts més malmesos de la ciutat i poder actuar.

A nivell de seguretat, no pensem que Blanes sigui insegur, és cert que ha pujat una mica l’índex de criminalitat, però tot i que és segura, es pot millorar la sensació de seguretat. Si jo passejo per una plaça a les deu de la nit, que ja comença a ser fosc, i està mal il·luminada, bruta i amb les papereres per terra, em genera una sensació d’inseguretat que no tindria si estigués ben il·luminada, endreçada i amb tot al seu lloc. També, volem generar un mapa de punts negres de la ciutat, conjuntament amb la veu de la ciutadania i, sobretot, la veu de la dona per poder actuar de forma preventiva amb millor il·luminació, càmeres o policia. De fet, sabem que el percentatge d’agents policials està per sota del ràtio i cal augmentar el cos policial i també millorar l’equipament amb les últimes tecnologies perquè puguin fer bé la seva feina. En aquest sentit, també incorporem el programa “Escales segures”, per reforçar la vigilància en aquelles zones on l’okupació delinqüencial -l’altra l’hem d’abordar amb polítiques socials i mitjançant la creació d’habitatge social-, que la policia pugui reforçar la seguretat dels veïns un cop s’hagin desocupat els edificis. També, volem incorporar la figura de l’agent nocturn, que el govern socialista ja ha fet en altres municipis com Santa Coloma de Gramenet, que és un servei que funciona molt bé i que la gent té molt ben valorat; perquè genera prevenció i crea zones de confort, i també serveix per informar d’aquells elements malmesos.

 

Pel que fa al teixit comercial i el progrés econòmic, nosaltres som una ciutat turística i apostem perquè el turisme pugui omplir de visitants i turistes durant la temporada, i més enllà d’aquesta, amb la creació de diferents activitats. I, també, creiem que hem d’impulsar l’emprenedoria amb un viver d’emprenedors i impulsarem xarxes de treball cooperatiu entre els nostres comerços, bonificar els nous negocis de barri que tenen previst instal·lar-se durant tot l’any. I tenim clar que hem d’acompanyar el nostre comerç en la implantació de mesures digitals perquè puguin vendre per Internet, així com en la transició energètica, que els primers que hem de donar exemple en l’ús d’energies renovables som els equipaments municipals i des de l’Ajuntament, intentant arribar a l’autoconsum o la factura zero amb energies més sostenible.

Blanes ha de ser una ciutat més amable i això passa per ser una ciutat més verda i sostenible, i farem una comunitat energètica per poder estalviar diners i destinar-los a altres projectes municipals. A més, el 2025, els municipis amb més de 20.000 habitants hem de tenir zona de baixes emissions, doncs hem de començar a fer un pla de mobilitat que ens les especifiqui, saber on construir pàrquings dissuasius per fer llançadores que vagin cap al centre, que cada cop s’ha d’anar pacificant més. Creiem que l’espai urbà ha de ser pel vianant i el ciutadà, no només per caprici nostre, sinó perquè ens obliguen i si no ho fem començarem a perdre les subvencions, que és el que ha passat amb els Fons Next Generation; en no tenir projectes preparats ni projectats amb base a uns requisits i un pla de mobilitat, hem perdut moltes oportunitats i molts diners via subvenció europea per Blanes.

 

Amb totes aquestes actuacions programades, com s’enfronten les eleccions del pròxim diumenge?
Nosaltres creiem que guanyarem, que governarem. El que volem és ser la llista més votada, evidentment, i treballar per Blanes, treballar des del minut u. Tenim un equip preparat per governar el poble. De fet, el PSC som un equip de tradició de govern al municipi i a l’estat espanyol. Als pobles on governa el PSC sempre hi ha una millora de la qualitat de vida de les persones i, si no és així, perdem les eleccions. Quan el PSC governa, s’ha de notar aquest canvi.

 

Precisament, què caracteritza la candidatura socialista de Blanes?
És un equip transversal, jove però amb experiència, recolzat en gent que té tradició de govern, també tenim assessorament extern d’altres poblacions. I el que destaco especialment és que tenim molta il·lusió, estem molt preparats en parcel·les diferents -econòmic, social, habitatge…-, tenim autèntics experts i estem preparats per no perdre temps. En aquesta legislatura no hem participat de discussions, hem mirat sempre endavant i al futur per preparar treball i, ara, hem de ser conscients que això va de present. Per això, des del primer dia, des del 18 de juny, quan tinguem l’alcaldia, treballarem pels veïns i veïnes i per posicionar Blanes com es mereix dins les comarques de Girona. Insistirem en un Ajuntament de proximitat.

 

En cas que es repetís aquell triple empat, estan oberts a pactes?
Nosaltres esperem resultats, sabem que hi ha molta rumorologia a la població, però creiem que això és bo perquè vol dir que la gent es veu com “cavall guanyador”. El que hem de fer és esperar i després fer números.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Sendra aposta per una ‘mobilitat amable’

Notícia següent

El nen mort en un accident a Girona anava amb el germà begut i sense carnet

Notícies relacionades