El Departament de Cultura, a través de l’ICEC i l’Institut Ramon Llull (IRL), torna a tenir presència a la Fira del llibre de Londres, amb un estand institucional que acollirà 18 editorials catalanes. Identificat amb el lema ‘Catalonia, Land of Books, Barcelona, City of Literature’ i sota la marca d’internacionalització de l’ICEC, Catalan Arts – Books, l’estand té l’objectiu de donar una imatge conjunta del sector i oferir als professionals un espai de negoci on desenvolupar les seves activitats a la fira amb les màximes facilitats.
Les 18 editorials catalanes que treballaran a l’estand són Animallibres; Barcanova Editorial; Blume Editorial; Club Editor; Ediciones Minotauro; Editorial Anagrama; Editorial El Pirata; Editorial GG; GalaxiaGutenberg; Grup 62; HoakiBooks; L’Altra editorial; Larousse Editorial; Manifest Llibres / Verso Libros; Mosquito Books; Obrador Editorial, i Kult/Tigre de Paper.
El Departament de Cultura ha elaborat un tríptic amb la informació de les editorials, agències literàries, associacions i institucions que participen en la Fira i que es distribuirà als professionals internacionals acreditats amb l’objectiu de promocionar-les.
També es posa a disposició dels assistents a la fira el Catàleg d’Il·lustradores i Il·lustradors de Catalunya, una eina per poder accedir als i les professionals del sector, amb mostres de les seves feines i versatilitat d’estils, i el Catàleg d’editorials catalanes, que conté informació sobre prop de 150 segells i editorials.
El dimarts 11 de març a les 13:00 h, la Delegació del Govern al Regne Unit i Irlanda, conjuntament amb l’ICEC i l’IRL, oferirà una recepció per afavorir el networking entre la delegació catalana i els professionals internacionals presents a la fira.
El Departament de Cultura organitza, un any més, un programa professional de match-making perquè editors i agents literaris catalans es reuneixin amb editors britànics i nord-americans amb l’objectiu de generar noves oportunitats per a la traducció a l’anglès d’obres de la literatura catalana. Les vuit empreses catalanes que hi participen enguany són: Asterisc Agents, Club Editor, Galaxia Gutenberg, Grup 62, L’Altra Editorial, MB Agencia Literaria, The Foreign Office i Tigre de Paper.
L’equip de l’Àrea de Literatura de l’IRL també durà a terme una agenda de reunions amb editorials internacionals, a les quals informarà de les novetats de la literatura catalana i dels ajuts de què disposa l’IRL per a la traducció i promoció d’obres.
D’altra banda, i per quart any consecutiu, l’IRL organitza una taula rodona sobre traducció: “How to Introduce a Classic European Author to the British Publishing Market”, que tindrà lloc el 13 de març al Literary Translation Centre. L’acte comptarà amb la participació de dos editors britànics, Marigold Atkey (Daunt Books) i Nick Skidmore (Vintage Classics); la traductora literària Mara Faye Lethem (que ha traduït a l’anglès títols clau de la literatura catalana recent), i l’escriptor i traductor Daniel Hahn.