La síndica d’Aran reclama al conseller d’Economia l’aportació addicional de 578.000 euros

Vergés recorda que al 2012 el Govern va retallar un 20% el finançament i demana revertir aquesta situació

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

La síndica d’Aran, Maria Vergés, ha demanat al conseller d’Economia, Jaume Giró, “la necessitat de donar compliment a l’actual acord de finançament” que en aquest 2021 no s’ha pogut complir i que fa referència a l’aportació addicional de 578.000 euros que la Generalitat ha de dur a terme fins a 2023. “La necessitat de revertir el deute històric de la Generalitat amb el Conselh” des del 2012, quan les retallades al pressupost de la màxima institució aranesa van provocar l’eliminació de les polítiques pròpies del Conselh i que no s’han recuperat, ha estat l’altra de les reclamacions de Vergés a Giró. La síndica ha recordat que el Govern l’any 2012 va reduir els recursos financers al Conselh , retallant en un 20% el finançament.

Durant el transcurs de la reunió celebrada aquest dilluns, la síndica ha volgut agrair al conseller Giró “la bona predisposició i la voluntat de treballar amb el govern aranès”.

La síndica ha parlat també de la C-28 i de la voluntat de dur a terme una aposta que permeti descongestionar aquesta via durant els 30 o 40 dies a l’any que està més transitada. Aquesta voluntat seria factible amb un tercer carril reversible, segons Vergés. Així es contemplava ja en l’Estudi de Mobilitat d’aquesta via desenvolupat per la Generalitat.

A més, també s’han tractat assumptes relacionats amb la gestió i projectes relacionats amb els fons europeus Next Generation i la participació del Conselh Generau en aquests.