Dissabte, 10 de maig de 2025
És notícia

L’Alta Ribagorça celebra la tercera edició dels Vermuts Gastronòmics

Avatar photo
Tindrà lloc els dies 11, 18 i 25 de maig a les poblacions d’Erill la Vall, Vilaller i el Pont de Suert, respectivament, amb l’objectiu de dinamitzar el territori fora de temporada alta, promocionar la cuina local i donar suport als productors i restauradors del Pirineu
presentació vermuts Alta Ribagorça
L’Alta Ribagorça celebra la tercera edició dels Vermuts Gastronòmics

La diputada Estefania Rufach; el president del Consell Comarcal de l’Alta Ribagorça, Albert Palacín; el vicepresident del Consell, Josep Maria Rispa, i el director del Patronat de Turisme de la Diputació, Juli Alegre, han presentat aquest divendres la tercera edició dels Vermuts Gastronòmics Musicals de l’Alta Ribagorça, que se celebraran els diumenges 11, 18 i 25 de maig, a Erill la Vall, Vilaller i el Pont de Suert, respectivament.

Es tracta d’una proposta cultural i gastronòmica impulsada pel Consell Comarcal de l’Alta Ribagorça que combina música en directe amb degustació de tapes elaborades amb producte local, que té com a objectiu dinamitzar el territori fora de temporada alta, promocionar la cuina local i donar suport als productors i restauradors del Pirineu, tal com ha explicat Albert Palacín, que ha afegit que “entenem que ha de ser un recurs turístic per la gent que visita la comarca durant el mes de maig, però també per a tota la gent que hi viu tot l’any per a poder socialitzar”.

Estefania Rufach ha parlat de la importància de promocionar el patrimoni de la comarca que “ens donen a conèixer i ens fan més grans. El que hem de fer des de les institucions és posar en valor tot allò que tenim”.

Aquesta edició se celebra en el marc de l’Any de la Gastronomia i el Producte Català 2025, impulsat per la Generalitat de Catalunya, i el Consell Comarcal de l’Alta Ribagorça s’ha adherit oficialment a la campanya “Som Gastronomia” per sumar-se a les iniciatives que posen en valor la cuina, la cultura i el territori. Aquest producte local forma part també de la nova marca gastronòmica Gust de Lleida, creada i impulsada per la Diputació de Lleida.                 

Josep Maria Rispa ha destacat que amb aquests vermuts “es reivindica l’excel·lència del teixit econòmic que s’està creant a partir d’unes noves generacions de joves que estan apostant per tirar endavant projectes més complexos que els que s’estaven plantejant fins ara. Aquí estarà la clau del futur de la comarca, si podem disposar d’un teixit humà creatiu i valent”.

De la seva banda, Juli Alegre ha recordat el gran potencial que té la comarca de l’Alta Ribagorça. És una comarca molt rica i molt variada, que alberga l’únic Parc Nacional de tot Catalunya”. Ha afegit que iniciatives com aquesta generen activitat als residents fent bo el propòsit del Patronat de Turisme de fer de Lleida un millor lloc on viure”.

Durant tres diumenges consecutius, de 12.30 hores a 14.30 hores, les places d’aquests pobles es convertiran en espais de trobada on el públic podrà gaudir de música en viu mentre degusta tapes a 2,5 € elaborades amb ingredients de proximitat. Aquestes tapes, valorades en 4 €, estan parcialment subvencionades pel consell comarcal per fomentar el consum i garantir la participació dels establiments locals.

Els restaurants participants són:

  • El Cau de Boí (Erill la Vall), amb una oferta casolana i de muntanya.
  • Txambonet i Forn Codina (Vilaller), que combinen tapes tradicionals i productes artesans reconeguts en l’àmbit català.
  • Restaurant La Granja (El Pont de Suert), que aposta per la cuina de mercat amb producte local.

Cada jornada comptarà amb la presència d’un grup diferent que aportarà ambient i dinamisme a l’espai:

  • Los Bongo Beat (11 de maig, Erill la Vall): ritmes afroamericans i rock’n’roll dels 50.
  • Bad Monroe’s (18 de maig, Vilaller): rock alternatiu amb pinzellades de blues i soul.
  • Monnie & The Awesome Boys (25 de maig, El Pont de Suert): soul, funk i pop amb energia.

En les edicions anteriors, els Vermuts Gastronòmics Musicals han congregat més de 500 assistents i s’han servit més de 1.000 tapes, amb una gran acceptació tant per part del públic com dels establiments participants.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Torredembarra impulsa una nova Associació de Joves

Notícia següent

Vilanova celebra la 2a edició de la festa del turisme, la gastronomia i el comerç

Notícies relacionades