Dimecres, 17 de juliol de 2024
És notícia

Pere Segura fa balanç del primer any de mandat a Vila-seca

Avatar photo
El govern municipal destaca que el 33% de les accions estan finalitzades, el 49% es troben en execució i únicament el 18% no s’han iniciat encara
pere segura

El govern municipal de Vila-seca fa balanç del primer any de mandat. El seu alcalde, Pere Segura, ha utilitzat els diferents punts que s’havien marcat al Pla d’Actuació Municipal per valorar quins són els compromisos assolits en aquest primer quart de mandat. “Volem fer un balanç concret i al detall. Treballem per transformar Vila-seca en una ciutat saludable i amable, però això es tradueix en accions concretes”, ha argumentat. D’entre les 154 accions, asseguren que un 33% d’elles ja estan finalitzades, el 49% es troben en execució i únicament el 18% no s’han iniciat.

Un dels punts clau d’aquest mandat serà la renovació del Pla d’Ordenació Urbana Municipal (POUM). Segons remarca l’alcalde, aquest projecte avança correctament, es troba en licitació i ja està en fase de resolució. En principi, com ha reiterat diverses vegades Segura, la intenció és enllestir-lo en quatre anys, però els tempos administratius pot allargar aquest període com a altres municipis.

La mobilitat del futur

En l’àmbit de la sostenibilitat, la mobilitat serà també un dels altres grans canvis a la localitat tarragonina. Per un costat, hi ha l’estació intermodal Vila-seca-Aeroport, on l’Ajuntament ha aportat al·legacions, i la nova estació de ferrocarril urbana, uns punts que es tractaran en la reunió d’avui amb la Generalitat i Adif per elaborar el conveni sobre les futures inversions.

D’altra banda, hi ha tramvia a la línia de costa del Camp de Tarragona. Com ja va subratllar en una entrevista a LA CIUTAT, les converses amb la Generalitat avancen correctament, tot i no tenir encara tancada la parada del tramvia a la Plana, una demanda prioritària. A banda d’això, han treballat principalment en la integració urbana d’aquesta infraestructura a la ciutat. “Si tot va bé, a finals d’agost tindrem el projecte executiu”, ha avisat. Pel que fa a la sostenibilitat, l’alcalde també remarca la posada en marxa del nou servei de recollida selectiva al Centre Històric.

El frontal marítim per setembre

Pel que fa a les actuacions a la Pineda, la principal ha estat la transformació del frontal marítim. Aquesta havia de començar abans de l’estiu, però finalment han decidit iniciar-la el mes de setembre per no afectar tant la temporada turística. Tot i que les obres duraran un any i, per tant, coincidirà amb l’estiu de 2025, l’alcalde afirma que és una afectació molt menor per l’avenç de les obres.

En la mateixa zona del municipi, el contradic dels Prats per a la protecció de la platja està cada vegada més a prop. “És una feina molt silenciosa, però que avança. El Port té ja l’última proposta de com hauria de ser el contradic. Està avançada des del punt de vista conceptual. Com ha de ser, la seva confluència amb la platja de la Pineda i les sinergies amb la xarxa natura 2000”, desgrana.

Els patis oberts, pràcticament a punt

Els esports era un dels altres eixos del PAM, on s’engloben diferents nous equipaments. L’alcalde destaca que els circuits de ciclisme lúdic al Parc de la Torre d’en Dolça estan ja llestos i que al setembre previsiblement es tindrà el projecte constructiu del nou Estadi Municipal. A causa de l’alta inversió que suposarà, la iniciativa s’hauria d’executar en fases. També en l’àmbit esportiu, el projecte del pavelló lleuger estarà acabat abans de l’estiu i treballen perquè el projecte ‘Patis Oberts’ pugui encetar-se el setembre a les escoles centrals.

A més, dins de l’activitat cultural, remarquen el reforç del Parc Cultural del Castell i del Celler de Vila-seca com un nou pol cultural i la consolidació del FiM.

500 nous llocs de treball

Pel que fa a la joventut i l’educació, Segura informa que la reconversió de les escoles de primària en escoles-institut es troben en negociacions amb la Generalitat i posa el focus en les subvencions educatives que ofereix el consistori. “No és habitual que un ajuntament subvencioni aquestes línies educatives, la qual cosa permet que per exemple les famílies no hagin de gastar en llibres”, explica.

Finalment, una de les grans promeses del govern de Segura era la creació de 500 llocs amb la implementació de noves activitats econòmiques. “Hi ha diferents projectes que s’estan treballant com el Hard Rock, la zona de l’espai aquòpolis i la ZAL del Port de Tarragona a Vila-seca, que implementarà noves activitats econòmiques molt engrescadores”, assegura l’alcalde. Amb relació a aquest espai del Parc Aquàtic – Pacha, es troba en la fase de consultoria i de cara al segon trimestre es tindran les conclusions.

 

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

3 × four =

Notícia anterior

Les piscines de Reus inauguren una temporada que durarà una setmana més

Notícia següent

Un menor borratxo i sense carnet pateix un accident i està sent investigat

Notícies relacionades