Diumenge, 14 d'abril de 2024
És notícia

Veredicte del 21è Concurs Literari de Relats de dones i 4a edició de Còmics per la Igualtat

Avatar photo

Aquest matí s'han lliurat els premis en línia que han recaigut en Carla Clúa i Isabel Llavoré, respectivament

Amb motiu de la programació del dia de la dona el passat 8M i seguint amb la tradició, enguany també s’han convocat els premis literaris de l’Ajuntament de Tarragona, a l’entorn d’aquest tema. La Consellera de Feminismes  i LGTBIQ+ Carla Aguilar-Cunill ha presidit l’acte, que s’ha celebrat en línia amb motiu de les mesures de la covid-19, i ha destacat d’una banda la importància d’aquest certamen “que any rere any posa en valor la figura de la dona escriptora per tal d’aconseguir igualtat de condicions que els homes escriptors” que es el sentit d’aquesta convocatòria, que vol també “qüestionar els gèneres, les tècniques narratives i els temes que s’hi aborden, per continuar impulsant des de Tarragona les històries explicades per dones”.
Així doncs des de fa 21 anys en el cas dels relats de dones i en la seva quarta edició pel que fa al còmic, potenciant la imatge amb històries inclusives i molt impactants, aquesta cita anual “s’ha consolidat com una iniciativa que fomenta i promou la creativitat literària de les dones, remarcant la seva mirada i pensament com a elements claus de transformació social”. Aquest projecte va de la ma de la regidoria de Feminismes i LGTBIQ+  i del Consell Municipal de les Dones, que des de fa onze anys que hi participen, així com de les entitats socials i culturals de la ciutat amb perspectiva feminista, que hi col·laboren.
Els relats guanyadors es podran llegir al web de l’Ajuntament de Tarragona i així mateix, en col·laboració amb la ONCE, es traduiran al llenguatge Braile i es facilitaran a les biblioteques municipals.
Veredicte 21è concurs literari – Relats de dones:
– Primer premi. Autora: Carla Clúa Alcón. Títol del relat: Mudes
– Segon premi. Autora: Eva Pelegrí Margeli. Títol: (No puc aconseguir…) Satisfacció
– Tercer premi. Autora: Gisela Alcón Vidal. Títol: La señorita
Guanyadora de la 4a edició del premi – Còmics per la Igualtat
– Autora: Isabel Llavoré Fàbregas. Títol: Hola! i fins aviat!
Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

El nombre de persones en ERTO augmenta aquest febrer

Notícia següent

Maragall creu que Colau és víctima d’una persecució política

Notícies relacionades