Dimarts, 14 de gener de 2025
És notícia

Tarragona celebrarà un congrés de romesco per primer cop a la història

Avatar photo
L’acte tindrà lloc al tercer trimestre del 2025 i estarà emmarcat dins del Pla de Sostenibilitat turística ‘Tarragona, entre el blau i el verd’

El romesco és un dels atractius gastronòmics de Catalunya, a més d’un dels elements representatius de la cultura del país. Per això, Tarragona té l’objectiu de fer-li un particular ‘homenatge’ i celebrarà un congrés tècnic i cultural aquest 2025.

La ciutat de Tarragona mai havia organitzat un esdeveniment d’aquest tipus, tal com ha afirmat el Diari Més. Igualment, la consellera de Turisme, Promoció Econòmica i Comerç, Monte Adan, ha volgut explicar que “l’objectiu és posar en valor la gastronomia de pròpia de la ciutat com a tret diferencial de la nostra cuina bimil·lenària vinculada a la Mediterrània”

El congrés sobre el romesco se celebrarà al tercer trimestre del 2025

L’aposta de l’Ajuntament tarragoní és ferma i ha licitat el projecte per 129.985,93 euros. Amb aquesta inversió pretenen convertir Tarragona en la capital del romesco i volen realitzar una investigació sobre la seva història i creativitat gastronòmica.

El consistori ha anunciat que el congrés tindrà una durada d’un dia i mig, oferint un espai de comunicació entre el sector públic i el privat. A més, han confirmat que la quantitat de visitants estimats és de 250, principalment professionals del sector gastronòmic, empreses turístiques i patronals.

“Volem que Tarragona es posicioni com a destinació de turisme gastronòmic estretament lligat a la dieta Mediterrània, cada vegada amb més prestigi arreu del món”, afirma Montse Adan.

El romesco serà un dels plats forts del Pla de Sostenibilitat turística ‘Tarragona, entre el blau i el verd’

Aquesta novetat que arribarà el tercer trimestre de l’any té l’objectiu de potenciar la gastronomia i la cultura a través d’un aliment tradicional com el romesco. Per això, l’Ajuntament ha emmarcat aquest acte dins del Pla de Sostenibilitat Turística en Destí ‘Tarragona, entre el blau i el verd’.

Tot i que el congrés sobre el romesco estarà enfocat als professionals, la creació d’un innovador Pla Estratègic de Gastronomia vol impulsar la gastronomia tarragonina. Per aconseguir-ho, el romesco ha de rebre la importància que mereix i s’espera una excel·lent acollida de l’esdeveniment centrat en un dels elements representatius de la cultura del territori.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Més que un petó: ‘la relació abusiva’ de Quim Morales amb Ana Polo va durar mesos

Notícia següent
infidelitat

Tarragona entra al top de ciutats més infidels d’Espanya, amb un sorprenent 6è lloc

Notícies relacionades