Dissabte, 29 de juny de 2024
És notícia

Qui recollirà la brossa a Tarragona? L’Ajuntament podria veure’s obligat a tornar a licitar el contracte

Avatar photo
L’Ajuntament podria veure’s obligat a tornar a licitar, per 4a vegada, el contracte més gran de la història de la ciutat: 233 milions d’euros en 10 anys

Després de la decisió del Tribunal Català de Contractes del Sector Públic d’excloure GBI Paprec —la guanyadora del concurs— del nou contracte del servei de neteja i de recollida de residus de la ciutat de Tarragona, l’Ajuntament es podrà veure obligat a tornar a licitar, per quarta vegada, el contracte.

El motiu és que la decisió del Tribunal no ha implicat només excloure l’empresa francesa del concurs, sinó també a la resta d’empreses licitadores, com són Urbaser i FCC, que van quedar en segona i tercera posició, respectivament, en la classificació final de cara a l’adjudicació.

En el text, el tribunal insta l’Ajuntament de Tarragona a “garantir els principis d’igualtat de tracte, no-discriminació i transparència” a les empreses licitadores, indicant que, tal com demanava Urbaser en el seu recurs, GBI Paprec no complia amb algunes de les condicions del plec del contracte.

Però el tribunal també ha confirmat que la resta d’empreses licitadores, en aquest cas la mateixa recorrent, Urbaser; i FCC, també incompleixen algunes condicions de l’esmentat contracte, i per tant, si GBI Paprec és exclosa de la licitació, també ho han de ser Urbaser i FCC. D’aquesta manera, la licitació del contracte de la brossa de Tarragona torna a quedar-se sense licitadores, ja que una quarta empresa formada per Valoriza i Romero Polo va quedar-se fora del contracte per no complir amb els requisits mínims.

En el document, el Tribunal és dur amb els tècnics de l’Ajuntament i els acusa d’actuar sense “ajustar-se al dret”, atorgant el contracte sabent que totes les candidatures incomplien condicions del plec. “Va detectar-se que totes les ofertes presentades contenien defectes respecte dels elements definits com a mínims en el Plec de Condicions Tècniques”, assegura el Tribunal, que lamenta que no s’exclogués cap empresa del procés.

Per tant, i seguint el principi “Reformatio in peius” que permet que la resolució judicial empitjori la situació també per al recorrent —en aquest cas, Urbaser, que passa de quedar segona en el concurs a quedar exclosa—, la decisió del Tribunal podria obligar l’Ajuntament a tornar a licitar el contracte per quarta vegada.

Es tracta del contracte més gran de la història de l’Ajuntament, implicant una despesa d’uns 233 milions d’euros en els pròxims 10 anys, i el Via Crucis administratiu per atorgar-lo tornarà a allargar-se un cop més, des que va iniciar-se el camí l’any 2022, amb l’anterior govern de Pau Ricomà.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Inaugurada la 2a edició de Photonit de la Noguera

Notícia següent

Més de 5,7 milions de catalans cridats a votar a les eleccions europees d’aquest 9-J

Notícies relacionades