Vilafranca posa en marxa “Trenquem la bretxa digital”

Avatar photo
Aquesta iniciativa té com a objectiu principal abordar la bretxa digital entre la gent gran, una qüestió prioritària per a l’actual de l’equip de govern municipal, que s’ha compromès a implementar aquest projecte des de la campanya electoral
Foto: Sheima Abdelmalek

El projecte “Trenquem la bretxa digital”, impulsat per l’Ajuntament de Vilafranca, de la mà de les regidories de Barris i Gent Gran, i en col·laboració amb les AV de Vilafranca i la Fundació Pro-Penedès, dona tret de sortida el pròxim mes de març.

L’objectiu del programa és facilitar a la gent gran l’ús de les noves tecnologies i a la realització de tràmits digitals, com per exemple els que es fan a través de l’aplicació “La meva Salut”, reconeixent l’augment de dependència de la tecnologia per a tasques essencials com gestions bancàries o tràmits administratius. Aquesta iniciativa arriba en un moment en què la bretxa digital en aquest col·lectiu està en augment, ja que molts membres d’aquesta franja d’edat no tenen coneixements o eines per gestionar adequadament els tràmits en línia.

Segons les estadístiques de l’Institut Nacional d’Estadística, la bretxa digital és una preocupació significativa a Catalunya, especialment entre les persones de més 65 anys, i aquesta situació s’accentua encara més entre els majors de 75 anys. El regidor de Gent Gran, Ramon Zaballa, ha subratllat la importància d’aquest projecte com a mitjà per a la detecció i anàlisi de les noves necessitats de la gent gran, amb l’objectiu de desenvolupar polítiques públiques més ajustades a les seves necessitats en aquest àmbit.

El programa “Trenquem la bretxa digital” es proposa informar, formar i acompanyar la gent gran, especialment aquells de més de 65 anys que no estiguin familiaritzats amb les noves tecnologies, mitjançant l’assessorament de professionals i la impartició de formació específica.

En el marc del projecte, l’equip de govern municipal, juntament amb les regidories de Barris i Gent Gran, han decidit establir els locals de les associacions veïnals de Vilafranca com a punts de referència i ajut per a l’atenció d’aquest públic. La favorable resposta i cooperació de les diferents associacions de barri ha estat fonamental per a la posada en marxa d’aquesta iniciativa col·laborativa.

Jordi Junyent, regidor de Barris, ha destacat la importància de la implicació de les associacions de veïns en aquest projecte, ressaltant la seva visió positiva i la consideració d’aquesta iniciativa com una contribució necessària i beneficiosa per a tota la ciutadania, especialment per a aquells col·lectius més vulnerables.

A més, el projecte compta amb el suport de la Fundació Pro-Penedès, amb qui s’ha treballat de manera conjunta des de novembre. Mitjançant el seu programa “Punt Digital Penedès Inclusiu”, la fundació aportarà la seva experiència en l’assessorament professional per a la formació en competències digitals de persones en situació de vulnerabilitat.

L’alcalde Francisco Romero, qui també és president de la Fundació Pro-Penedès, ha destacat el paper clau d’aquesta entitat com a agent transformador, compromesa donar les eines necessàries per afrontar els reptes d’un futur en constant evolució. En aquest sentit, ha subratllat la importància de recuperar el lideratge en temes de col·laboració empresarial i d’identitat territorial.

Romero ha explicat que les persones grans que necessitin suport podran acudir a les associacions de veïns del seu barri, on trobaran voluntaris professionals especialitzats disposats a donar l’assessorament i ajuda amb les noves tecnologies. Aquesta figura de suport serà fonamental per a transmetre el coneixement digital de manera pràctica i resoldre qualsevol dubte o necessitat específica amb seguretat i privacitat.

El projecte “Trenquem la Bretxa Digital” tindrà lloc als locals de les associacions veïnals de Vilafranca. Durant el mes de març, es realitzarà una sessió a cada barri de 10 a 12 h del matí, que inclourà una presentació del projecte i del sistema d’atenció, així com els primers suports necessaris per a les persones grans. A partir del mes d’abril, l’atenció al públic es desenvoluparà de manera quinzenal a cada barri de Vilafranca. El calendari personalitzat per a cada barri estarà disponible als locals de les associacions veïnals i inclourà un mínim de dos mesos d’antelació.

Totes les persones que necessitin aquest servei hauran de signar un document de privacitat de dades per poder garantir la seva seguretat i la confidencialitat.

 

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Activat el pla Ventcat per fortes ratxes de vent a Catalunya

Notícia següent

La Generalitat pagarà la meitat de l’informe sobre l’edifici esfondrat a Badalona

Notícies relacionades