La regidoria d’Esports de Vilafranca posa en marxa un pla de xoc econòmic

La dotació econòmica més important anirà destinada a subvencionar la reducció de quotes per la participació d’infants i adolescents en activitats físiques i esportives

La regidora d’Esports de l’Ajuntament de Vilafranca, Anna Doblas, ha presentat aquest matí en roda de premsa diverses línies de subvencions extraordinàries de suport a les entitats esportives i la promoció de la pràctica d’activitats físiques i esportives davant l’escenari actual de crisi sanitària.

 

La regidora ha explicat que, en aquest context de crisi sanitària, social i econòmica desencadenada per la COVID-19, “la pràctica d’activitats físiques i esportives està resultant greument afectada i el teixit associatiu esportiu de Vilafranca ha fet i està fent un enorme esforç, tant humà com econòmic, per minimitzar les afectacions que aquesta crisi està provocant en l’àmbit esportiu”.

 

És per aquest motiu que la regidoria d’Esports de l’Ajuntament de Vilafranca ha aprovat un pla de xoc econòmic per donar suport al conjunt d’entitats esportives de Vilafranca en la seva tasca de promoció de la pràctica d’activitats físiques i esportives. Les convocatòries de subvencions extraordinàries han estat debatudes i aprovades al Consell Municipal d’Esports, tramitades i en breu es publicaran al Butlletí Oficial de la Província (BOP).

 

A partir de dilluns 23 de novembre, s’obrirà una període de sol·licitud que s’haurà de fer de forma telemàtica a través de la Seu electrònica al web de l’Ajuntament de Vilafranca https://seu.vilafranca.cat/. La regidora ha remarcat que durant el període de presentació de sol·licituds s’establirà un canal directe per informar sobre les convocatòries, aclarir dubtes, ajudar en el tràmit, etc. mitjançant telèfon i correu electrònic. Es preveu que les sol·licituds que es presentin a les diferents convocatòries quedin resoltes abans de finalitzar aquest any. Com a novetat i per accelerar-ne el cobrament, Anna Doblas ha remarcat que les entitats ingressaran el 50% de la subvenció quan s’aprovi i el 50% restant quan s’hagi justificat.

 

El total de les 7 convocatòries extraordinàries que ara s’obriran preveu una dotació de 174.800 euros. Aquest pla de xoc econòmic suposa un increment de 94.000€ respecte de les convocatòries de subvencions de cursos anteriors i s’afegeix a totes les accions que des de la regidoria d’Esports s’han impulsant durant l’actual situació de crisi sanitària per facilitar en tot moment una pràctica continuada i segura de les activitats físiques i esportives.

7 tipologies de subvencions

En l’àmbit de subvencions per a l’organització d’activitats esportives puntuals, s’han previst 2 convocatòries diferenciades, una per a les activitats del curs 2019/2020 amb l’objectiu de donar cobertura a les activitats organitzades durant el curs passat i les afectades per la situació de confinament  (dotació total: 12.800 euros) i també una altra per a les activitats del curs 2020/2021 (dotació total: 25.000 euros).

 

Una altra convocatòria és per a l’organització de grans esdeveniments esportius per al curs 2020/2021 (dotació total: 12.000 euros).

 

Una altra convocatòria amb una dotació total de 44.000 euros anirà destinada a subvencionar l’organització d’activitats continuades d’esport de base federat i competitiu (de 6 a 25 anys) aquest curs 2020/2021.

 

La dotació econòmica més important (67.000 euros) i que també és novetat anirà destinada a subvencionar la reducció de quotes per la participació d’infants i adolescents en activitats físiques i esportives organitzades per les entitats esportives aquest curs 2020/2021. Es preveu que 2.000 infants de Vilafranca se’n beneficiïn. Es preveu una aportació de 33,50 euros per infant (30 euros aniran destinats a reduir la quota i la resta l’entitat o club podrà destinar-la al que consideri convenient).

 

Una altra línia de subvenció es la relativa al suport a l’esportista d’elit, dotada amb 12.000 euros per aquest curs 2020/2021.

 

Finalment, hi ha prevista una convocatòria de subvencions per l’organització d’activitats físiques i esportives per a persones amb mobilitat reduïda i/o afectacions cròniques de la salut (2.000 euros).

 

La regidora ha agraït l’esforç que està fent el teixit associatiu esportiu de Vilafranca, que està patint molt les conseqüències de les mesures per evitar el contagi de la COVID-19. “Aquest pla de xoc de l’Ajuntament vol donar suport i ajudar aquestes entitats i clubs en la important tasca que fan”, ha ressaltat Anna Doblas.