El subdelegat del Govern a Lleida, José Crespín, va visitar ahir al matí la Cooperativa Agrícola Espluguenca de L’Espluga Calba coincidint amb la recollida de mostres de l’oli d’oiliva verge extra que participarà, per primer cop, a la convocatòria dels Premis Alimentos de España als millors olis d’oliva verge extra (AOVE) de la Campanya 2024-2025 que convoca anualment el Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació amb l’objectiu de promocionar un dels productes estrella de la gastronomia del país.
Acompanyat pel president de la cooperativa, Francesc Rebordosa, el subdelegat va visitar les instal·lacions juntament amb el primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament de l’Espluga Calba, Lluís Amat, el director de l’Àrea d’Agricultura i Pesca de la Delegació del Govern a Catalunya, José Luis Guarga, i el coordinador de Relacions Agràries, Jaume Banchs.
La recollida de les mostres l’ha dut a terme personal de la Unitat d’Agricultura de la Subdelegació seguint les directrius establertes en la convocatòria. Les mostres seran remeses ara des de la Unitat d’Agricultura a la Unitat de Tasts del Ministeri per procedir a fer la valoració organolèptica dels olis d’oliva verge extra participants.
La Cooperativa Agrícola Espluguenca, fundada l’any 1957, forma part de la DOP les Garrigues i compta amb uns 160 socis que produeixen oli i vi.
Personal de la Unitat d’Agricultura de la Subdelegació també va recollir mostres a principis de setmana a la Cooperativa de Juncosa de les Garrigues per participar a la convocatòria del Ministeri, sent les dues úniques cooperatives lleidatanes que hi participen.