Dimarts, 18 de febrer de 2025
És notícia

Cambrils es reivindica com la “reina” de la gastronomia i mostra les seves novetats a FITUR

Avatar photo
La vila marinera va rebre el segell de ‘Red de Pueblos Comprometidos con la Sostenibilidad’
cami mendoza 2

Cambrils es promociona aquests dies a FITUR de la mà de la marca Costa Daurada. Des del dimecres 22 de gener el Patronat de Turisme s’està reunint amb teleoperadors, amb empreses digitals i altres actors per mostrar els punts forts de la vila marinera. Després d’un 2024 en què han registrat una bona temporada, Cambrils arriba a FITUR amb la intenció de consolidar aquests números el 2025 o inclús millorar-los.

Camí Mendoza, regidora de Turisme, posa el focus en un dels seus principals actius, la gastronomia. “Som la reina del territori pel que fa a la gastronomia. Sempre diem que som la capital de la Costa Daurada“, afirma. Mendoza assegura que Cambrils té totes les peces fonamentals per fer aquesta afirmació. A banda dels mateixos restauradors, la regidora reivindica que Cambrils té els pagesos, els pescadors i l’escola d’hostaleria.

De cara al 2025, la localitat del Baix Camp incorpora dues noves cites gastronòmiques. Per un costat, la Festa Marinera a l’abril, que vol reivindicar les tradicions marineres amb un cap de setmana farcit d’actes a la Confraria de Pescadors. En segon lloc estrenaran el Mercat Gastronòmic Nadalenc, que se celebrarà el desembre a la Rambla Jaume I.

Donar veu als pescadors

En l’estratègia turística de Cambrils és indispensable el producte de quilòmetre zero. Per aquest motiu, l’actual perill que corre la pesca per les vedes imposades des de la Unió Europea afecta de ple la vila marinera. “Ens preocupa seriosament. Volem donar suport a la Confraria en tot el que puguem”, apunta Mendoza. En aquesta línia, anuncia que al congrés gastronòmic Madrid Fusión de la setmana que ve preparen una taula rodona amb la seva presència. “Es podrà donar altaveu a la problemàtica de la pesca”, remarca.

Més enllà de les novetats, Cambrils va rebre el dimecres el segell de ‘Red de Pueblos Comprometidos con la Sostenibilidad’, que entrega la revista AireLibre.

 

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior
Un fragment de l'espectacle 'Bram' de Rosa Mari Herrador i Emma Riba

Torna l’Andorra Crea amb una 2a edició que se celebrarà el mes d’abril

Notícia següent
Crespín a l'Espluga Calba

La Cooperativa Agrícola Espluguenca participarà per primer cop als premis als millors olis d’oliva verge extra

Notícies relacionades