El “Rock Simfònic” de la Banda Municipal de Lleida arriba a l’Auditori

El concert canvia de data i passa del 14 al 28 de febrer a les 19.00 hores

El “Rock Simfònic” de la Banda Municipal de Lleida arriba a l’Auditori Municipal Enric Granados, en el marc de la programació de LaTemporada Lleida. El concert canvia de data i passa del 14 al 28 de febrer a les 19.00 hores.

El rock simfònic es va popularitzar durant les dècades dels seixanta i setanta. Les bandes van deixar de costat el curt senzill pop en favor de tècniques d’instrumentació i de composició més freqüentment associades amb el jazz o la música clàssica en un esforç per a donar a la música rock el mateix nivell de sofisticació musical i de respecte de la crítica.

Les cançons passen a convertir-se en suites musicals amb influències simfòniques, lletres de contingut filosòfic-esotèric i orquestracions complexes amb influències dels grans mestres Debussy i Stravinski.

La Banda Municipal de Lleida, sota la direcció d’Amadeu Urrea, proposa un recorregut musical des de l’inici del rock amb temes de Chuck Berry a la Rapsòdia del grup Queen, passant pel rock espacial de Pink Floyd, el rock dur d’AC/DC i els grups més influents en el gènere com van estar Deep Purple i Genesis. Ens endinsarem en el cèltic metal de Mägo de Oz i els populars Coldplay, sempre amb el leitmotiv de la sonoritat orquestral impulsada pels The Beatles.