Segons el responsable municipal, aquest “problema”, que considera “transitori”, rau en el fet que “ha arribat una època de forta calor, acompanyada de l’arribada d’aigua, que provoca que hi hagi espais i racons de la ciutat, especialment a l’entorn del riu Segre, on s’entolla i això és un caldo de cultiu per a la proliferació de mosquits i d’altres insectes”. En aquest sentit, Larrosa reconeix que es poden detectar més mosquits en zones properes al riu o a fonts d’aigua així com en camps de futbol “perquè el mateix reg de l’aigua fa que es concentrin els insectes en aquell espai”.
El responsable municipal ha explicat que des de fa més d’un mes i de la mateixa manera que en anys anteriors, la Paeria “està actuant als embornals, netejant i anant a buscar els punts amb presència de larves” i “tots aquests treballs es fan de forma manual”. En aquest sentit, el tinent d’alcalde ha remarcat que s’està actuant en les larves, amb un bactericida biològic, però no en els insectes adults, ja que en aquest cas caldria utilitzar productes químics, que l’Ajuntament de Lleida va decidir deixar d’emprar. Aquestes actuacions es complementen amb els diferents tractaments que porta a terme la Generalitat contra la mosca negra al Segre, segons ha indicat LArrosa.
En el darrer Ple municipal, celebrat divendres passat, Félix Larrosa ja va advertir als participants a l’Aplec del Caragol que prenguessin precaucions per protegir-se dels mosquits tenint en compte la proximitat del recinte amb el riu. Malgrat això, el tinent d’alcalde ha assegurat que un cop finalitzada la festa “el comentari general dels collistes és que no s’havia notat cap incidència de cap tipus amb aquest tema”. Així mateix, en els actes de cloenda al parc de la Mitjana dels actes de l’Agenda 21, “tampoc es van detectar incidències”, ha manifestat.