El bisbe de Solsona es disculpa per la polèmica de la seva glossa

  En una nota d’aclariment, Xavier Novell assegura que no veu res a rectificar i que no ha discriminat a ningú ni ha lesionat cap dret personal

  temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts
  El bisbe de Solsona, Xavier Novell, ha demanat disculpes als pares i mares que s’hagin pogut sentir ofesos per la glossa sobre la família del passat 21 de maig, d’on es desprenia una relació entre l’homosexualitat i l’absència de la figura paterna. En una carta, en què hi ha tingut accés Catalunya Ràdio i ha pogut confirmar l’Agència Catalana de Notícies, Novell ha assegurat que no volia ofendre ningú i que en cap cas, pretenia fer aquesta relació exclusiva. De fet, el bisbe de Solsona assegura que no hi ha res a rectificar i que no ha discriminat a ningú ni tampoc ha lesionat cap dret personal. Novell afegeix que no vol mantenir un conflicte obert i es referma en el seu dret a ensenyar la doctrina catòlica i, en aquest sentit, assegura que continuarà presentant sense por la seva visió cristiana sobre la persona.
  El bisbe de Solsona es remet a les paraules del Papa Francesc i defensa que tota persona, independentment de la seva tendència sexual ha de ser respectada en la seva dignitat i acollida amb respecte, procurant evitar tot signe de discriminació.

  En una carta a la qual ha tingut accés Catalunya Ràdio, Novell assegura que no ha parlat fins ara perquè “no hi veig res a rectificar ni m’han atemorit les amenaces polítiques”. Tanmateix, la disculpa ve motivada per “la inquietud de consciència per si algú s’ha ferit o culpabilitzat” arran de les seves paraules.

  El bisbe de Solsona assegura que la seva voluntat no ha estat mai la d’ofendre a ningú i afegeix que, en la seva glossa dominical, no vinculava “ni exclusivament ni directament” l’homosexualitat a l’absència de la figura paterna. Novell es defensa dient que no ha discriminat a ningú ni ha lesionat cap dret personal i assegura que són falses les acusacions d’homofòbia que li han adreçat. “Estic absolutament convençut, com diu l’Església, que tota persona és digne de respecte sigui quina sigui la seva raça, nacionalitat, religió i tendència sexual”, ha puntualitzat.

  Tot i que Novell assegura que no és la seva intenció mantenir un conflicte obert amb els partidaris de la ideologia de gènere, defensa el dret dels pastors de l’Església a ensenyar la doctrina catòlica emparats en la llibertat d’expressió i la llibertat religiosa. Així doncs, avisa que continuarà presentant “sense por” la visió cristiana sobre la persona i les conseqüències que se’n deriven.