Fèlix Larrossa, candidat del PSC Lleida a les eleccions municipals de 2023

"Estic molt il·lusionat i preparat per fer la Lleida, com a segona capital de Catalunya, una ciutat dinàmica i respectuosa des de la justícia social i la transició ecològica", ha afirmat Larrosa

El primer secretari del PSC de Lleida, Fèlix Larrosa, va anunciar aquest dijous la seva candidatura a les primàries organitzades a l’agrupació del PSC de Lleida per ser escollit candidat a l’alcaldia en les eleccions municipals del 2023. Durant la reunió extraordinària de l’executiva de l’agrupació del PSC de Lleida, l’actual cap de l’oposició a la Paeria va indicar que començarà la recollida dels avals, d’acord amb el reglament d’elecció de càrrecs públics del PSC, i per a la qual demana el suport de la militància del partit. Larrosa ja va ser el candidat socialista a Lleida en les municipals del 2019, després d’haver ocupat l’alcaldia prop de nou mesos arran de la renúncia d’Àngel Ros. És regidor a l’Ajuntament de Lleida des del 2011.

“Estic molt il·lusionat i preparat per fer la Lleida, com a segona capital de Catalunya, una ciutat dinàmica i respectuosa des de la justícia social i la transició ecològica i per revertir la manera de governar del bipartit d’ERC i Junts, que no té cap model per la ciutat i que fins ara ha actuat a través de la improvisació”, va afirmar Larrosa. “Faig el pas amb un projecte de model de ciutat ambiciós que busca un empoderament col·lectiu de la ciutadania”, va assenyalar.

Fèlix Larrosa, de 57 anys, és llicenciat en Dret per la Universitat de Lleida, té un postgrau del Programa d’Alta Direcció (PAD) d’ESADE en Direcció i Gestió Turística. És primer secretari de l’Agrupació de Lleida del PSC des del 17 de febrer del 2017 , va alcalde de Lleida entre el 29 d’agost del 2018 i el 15 de juny del 2019, i és regidor a la Paeria des del 2011 fins al 2018, on també ha estat tinent d’alcalde de Turisme i Projecció Exterior, a més de president de Turisme de Lleida, i tinent d’alcalde de l’Hàbitat Urbà i Rural i Sostenibilitat.

Larrosa també va ser elegit l’any 2008 diputat del grup parlamentari socialista al Congrés dels Diputats per Lleida, on va ser portaveu de la Comissió d’Afers Exteriors i de Medi Ambient. Prèviament, va ser director general de Turespaña -organisme adscrit al Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme- encarregat de promocionar l’Estat com a destinació turística a l’exterior, càrrec que va ocupar durant un any. Fèlix Larrosa també va ser conseller de Paradores de Turismo i Segittur.