El diputat i vicepresident del Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida, Jordi Verdú, ha participat aquest dissabte en l’acte inaugural de la Fira del Pa i el Cereal de Cervera, que se celebra durant tot el cap de setmana a la capital de la Segarra. L’acte ha estat presidit pel director general d’Empreses Agroalimentàries, Qualitat i Gastronomia del Departament d’Agricultura, Joan Gòdia, i també ha comptat amb la participació del paer en cap de Cervera, Jan Pomés; el president del Consell Comarcal de la Segarra, Ramon Augé; la vicepresidenta de l’Associació Celíacs de Catalunya a Lleida, Núria Camats, i el representant del Gremi de Forners de Lleida, Pau Borràs, entre altres autoritats.
La Diputació de Lleida participa amb un estand propi al certamen, en el qual dona a conèixer la nova marca agroalimentària ‘Gust de Lleida’, que fa de paraigua dels productors i productores de la demarcació i reafirma la seva aposta per la promoció del producte local, la sostenibilitat i l’economia transformadora.
Verdú ha destacat que “aquesta fira representa molt més que un esdeveniment comercial: és una celebració de la nostra identitat, de la nostra terra i de les persones que, amb esforç i passió, la cultiven i la transformen”, i ha afegit que el certamen “representa, en essència, el ‘Gust de Lleida’, i posa en valor el territori, la qualitat dels productes que s’hi elaboren i el compromís amb les persones”.
La fira compta amb més d’una trentena d’estands, dels quals una vintena són de productors de proximitat vinculats al pa i al cereal de la Segarra i altres comarques lleidatanes. Durant tot el cap de setmana, els visitants podran gaudir d’un ampli programa d’activitats: tallers, showcookings, concerts, visites guiades i experiències gastronòmiques per a tots els públics.
Entre les activitats destacades de dissabte hi ha la gastroexperiència sense gluten de l’obrador Davantal Net de Gluten, la presentació de la campanya ‘Per sucar-hi pa’, impulsada pel Consell Comarcal de la Segarra en el marc de Catalunya Regió Mundial de la Gastronomia, un tast de cerveses artesanes i diversos concerts, entre altres activitats.
Diumenge, el protagonisme serà per al showcooking de la xef cerverina Gal·la Pipó, la degustació d’olis i herbes aromàtiques a càrrec de Virginie Buu-Hoi, i les actuacions musicals de Swing Lindy Hop i Veus del Sió. També s’hi celebren diverses activitats infantils com el taller ‘Juguem amb la farina!’ o els jocs tradicionals.
La cloenda de la fira tindrà lloc diumenge a les 20 hores, i anirà a càrrec del paer en cap de Cervera, Jan Pomés. Amb aquesta fira, Cervera continua refermant el producte de proximitat i de la dinamització econòmica del territori, amb una aposta clara per la qualitat, la inclusió i la sostenibilitat.