Dimarts, 19 de març de 2024
És notícia

Així és el bombó lleidatà amb microalgues, saludable i que sacia la gana

Avatar photo

Elaborat a base de cacau i espirulina, una microalga considerada un superaliment per l'ONU

Dues empreses d’Almenar (Segrià), Organa Espirulina i Origen Bean to Bar Lleida, han creat un bombó “saludable i que sacia la gana”. Està elaborat a base de cacau i espirulina, una microalga considerada un superaliment per l’ONU per la diversitat de vitamines, minerals, proteïnes i antioxidants que conté. No porta sucre ni llet i el principal repte dels seus promotors ha estat trobar l’equilibri entre el valor nutricional d’aquest snack i que el sabor resulti agradable al paladar. Per desenvolupar-lo, han comptat amb la col·laboració de la doctora en Nutrició de la UdL, Blanca Salinas-Roca, i de la dissenyadora d’aliments Alexa Trilla. Preveuen treure’l al mercat en uns tres mesos i ara estan fent tastos per conèixer l’opinió de la gent.

Organa Espirulina i Origen Bean to Bar Lleida s’han unit en una aliança estratègica temporal per crear un bombó “saludable i que sacia la gana”, segons asseguren els seus impulsors. A la vegada, és apte per a diabètics, ja que han substituït el sucre per altres elements amb menys poder calòric, i tampoc porta llet en pols, a diferència de molts altres snacks similars. Els seus principals ingredients són el cacau i l’espirulina, una microalga que produeix l’empresa Organa a Almenar. Tot i que encara no té un nom comercial, dijous van presentar públicament aquest bombó a la 68a Fira de Sant Miquel de Lleida.

 

 

Després de provar diferents formulacions al seu obrador també situat al mateix municipi del Segrià, Ivan Pascual, mestre xocolater i responsable de Bean to Bar Lleida, explica que, a l’hora de desenvolupar-lo, han tingut en molt compte el valor nutricional d’aquest snack, però també que fos agradable al paladar. “Volem que sigui un bombó fàcil, lleuger i dinàmic i que quan el posem a la taula resulti golós”, exposa.

Pascual ha elaborat una xocolata exclusiva per a asquest snack que embolcalla tot el bombó i l’avellana que porta al cor. Ho ha fet a partir d’un cacau comprat en origen a l’Equador “que té unes connotacions organolèptiques molt afines a l’espirulina” i seguint la filosofia ‘bean to bar’ (de la fava a la tauleta). Durant el procés per desenvolupar aquest bombó, els seus promotors han comptat amb la supervisió de la doctora en Nutrició de la Universitat de Lleida, Blanca Salinas-Roca, i l’assessorament de la dissenyadora d’aliments, Alexa Trilla.

“Un dels reptes que tenim com a humanitat és canviar els nostres hàbits alimentaris i necessitem consumir aliments que ens aportin salut i treballin en benefici del sistema immunitari, i l’espirulina és un d’aquests”, destaca Joan Solé, gerent d’Organa Espirulina.

 

 

L’espirulina, un superaliment segons l’ONU

L’espirulina va ser declarada com “un dels millors aliments per al futur de la humanitat per l’ONU” i és “un aliment que, a banda de tenir molta proteïna, té tots els aminoàcids essencials i conté diferents vitamines, a més de minerals com ara ferro, zinc i manganès”, assenyala Solé. “Estem davant d’un aliment que ajuda a millorar l’estat de salut de les persones”, remarca. A més, també és un aliment “sostenible” per l’important estalvi d’aigua que suposa el cultiu d’aquesta microalga en relació, per exemple, amb el de cereals o llegums, remarca.

Organa cultiva l’espirulina als seus hivernacles i la ven deshidratada, però també va ser la primera empresa a Europa a comercialitzar-la en fresc, ja que d’aquesta manera augmenten les seves propietats. La firma ha ampliat enguany la granja d’espirulina i ha triplicat la superfície de cultiu fins arribar als 700 m2, amb la qual cosa preveu assolir una producció anual d’uns 700 quilos d’aquesta microalga.

 

Preveu vendre el bombó en uns tres mesos

Ivan Pascual i Joan Solé es mostren “orgullosos” pel bombó que han desenvolupat i preveuen comercialitzar-lo en uns tres o quatre mesos, un cop superats tots els paràmetres de qualitat, de vida útil i altres requisits necessaris per treure’l al mercat. Abans, volen acabar-lo de perfeccionar i, per això, estan duent a terme tastos per conèixer la resposta de la gent que el prova.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Ripoll multa prop de 3.000 vehicles en mig any

Notícia següent

Reus batega amb el teatre

Notícies relacionades