Dilluns, 5 de maig de 2025
És notícia

Vilanova i la Geltrú torna a acollir la Zona E per orientar els joves i adults del Garraf

Avatar photo
L’impuls als Ensenyaments Ferroviaris, el nou Cicle Superior de Tècniques d’Actuació Teatral i el nou Cicle Bàsic de Fabricació i Muntatge, entre les novetats de l’edició 2025
La Zona E de Vilanova i la Geltrú i el Garraf

El conjunt de l’oferta formativa postobligatòria del Garraf es concentrarà el 20 i 21 de març a la plaça de Soler i Carbonell de Vilanova i la Geltrú en la quinzena edició de la Zona E.

Un total de 26 expositors, entre centres educatius i organismes, participaran en aquest espai per facilitar orientació acadèmica i professional a estudiants, famílies i persones que cerquen completar o continuar formació i/o capacitació en diferents àmbits i professions.

La regidora d’Educació, Rosalia Màrquez destaca “l’increment de l’oferta formativa de formació professional pel curs 2025-26 i un clar impuls als ensenyaments ferroviaris”.

L’Institut Lluch i Rafecas presenta un paquet de novetats entorn de la capacitació i formació vinculades a l’àmbit ferroviari: dos cursos d’especialització d’FP Superior en Sistemes de senyalització i telecomunicacions ferroviàries i en Manteniment Avançat de sistemes de material rodant ferroviari. També s’incorpora a l’oferta del centre el Certificat de Professionalitat de Manteniment de Sistemes elèctrics i electrònics de material rodant ferroviari i s’augmenta un nou grup del CFGM de Material Rodant Ferroviari.

En l’àmbit de l’educació superior el campus vilanoví de la UPC presenta el nou grau en Enginyeria Elèctrica i Sistemes Ferroviaris, completant, així, la nova oferta d’ensenyaments vinculats a l’anella ferroviària del coneixement.

La Zona E de Vilanova i la Geltrú i el Garraf

 

Nous CFGS

El nou Cicle Superior de Tècniques d’Actuació Teatral de l’Institut Dolors Mallafrè, el nou Cicle de Grau Bàsic de Fabricació i Muntatge de l’Institut Lluch i Rafeques, el cicle de Dietètica, de modalitat privada, de l’Escola Pia, completen la nova oferta formativa a Vilanova i la Geltrú.

La regidora Rosalia Márquez ha assenyalat que “Vilanova i la Geltrú és una ciutat que aposta per l’educació i la formació al llarg de tota la vida, i tenim una oferta formativa molt variada, que és un dels potencials de la nostra ciutat. La Zona E és un espai ideal, un portal de difusió i un punt de trobada educativa. Us convido a assistir i a aprofitar aquests dos dies per descobrir les diferents opcions que poden millorar el vostre desenvolupament professional.”

Pel que fa a la nova oferta formativa de les poblacions veïnes, l’Institut Joan Ramon Benaprés de Sitges oferirà un nou Programa de Formació i Inserció (PFI) d’Auxiliar de Vivers i Jardins i un Itinerari Formatiu Específic (IFE) d’Auxiliar de Restauració i Elaboració d’Àpats i l’Institut Ernest Lluch de Cunit presentarà el nou programa de Formació i Inserció (PFI) d’Auxiliar de comerç i atenció al públic.

La present edició reincorpora la participació de dos centres: l’Institut Can Puig i l’Escola de Música i Conservatori Mestre Montserrat. A més, es disposarà del Punt d’Informació i Orientació, atès per tècnics de l’Oficina Jove del Garraf, amb l’objectiu de resoldre dubtes i assessorar els visitants sobre els itineraris acadèmics i professionals.

Segons declaracions de la regidora Rosalia Márquez: “Per primera vegada, la fira Zona E també acollirà el projecte Tastets, recurs que s’ofereix als joves de 3r i 4t d’ESO dels centres educatius de Vilanova i que té com a finalitat que puguin provar diferents oficis relacionats amb els Programes de Formació i Inserció (PFI) que s’ofereixen a la comarca”.

La Zona E de Vilanova i la Geltrú i el Garraf

A més, al voltant de la fira, s’ofereixen altres activitats:

La II Setmana de l’FP, organitzada per l’Institut Lluch i Rafecas, que a més d’oferir la possibilitat de difondre i promocionar els seus estudis de formació professional mitjançant tallers formatius tipus tastets, també ofereix diverses xerrades, conferències, tallers i col·loquis d’empreses de diferents sectors.

La Xerrada I després de l’ESO, què?, xerrada d’orientació sobre les opcions acadèmiques i de formació en finalitzar els estudis obligatoris i la Xerrada Paper clau dels professionals en l’acompanyament en la transició després de l’ESO, adreçada a professionals implicats en la transició dels joves.

L’accés a la Zona E és gratuït i obert a tota la ciutadania. Els horaris del dijous 20 de març seran de 9 a 14 h i de 16.30 a 19 h i divendres 21 serà de 9 a 14 h.  Les persones que no s’hi puguin desplaçar o que vulguin tornar a consultar l’oferta ho podran fer a través de la web https://www.imet.cat/zona_educacio.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior
collboni romero

S’invertiran 70 milions en 10 equipaments sanitaris a Barcelona

Notícia següent
aldarulls salt

Almenys un detingut pels aldarulls i enfrontaments durant una concentració contra un desallotjament a Salt

Notícies relacionades