Trobades presencials amb influencers catalans a l’Oficina Jove de Vilanova

Avatar photo

El programa Focus posa l'accent en generar debat crític sobre temes sensibles per al jovent

Dilluns 6 de setembre comencen les inscripcions per participar a “Focus”, un programa que pretén posar llum i estendre discursos sobre temes sensibles per als joves. Es tracta d’unes trobades presencials amb tres influencers catalans, per parlar de temes de plena actualitat, que darrerament han suscitat polèmica a les xarxes.

El regidor de Joventut, Adrià Guevara, ha explicat que “l’objectiu és aportar elements d’anàlisi crític als i les joves, oferint-los diferents mirades sobre temes que els poden interessar, perquè s’empoderin i desenvolupin la seva pròpia mirada critica”.

Les trobades seran una bona oportunitat per als i les joves de conèixer en persona aquests perfils tan coneguts a les xarxes socials, i poder intercanviar opinions amb ells, generant un espai de debat que permetrà aprofundir més que qualsevol comentari a les xarxes.

Així, el dimarts 14 de setembre la trobada serà amb Alaaddine Azzouzi, sota el títol “Com construir narratives antiracistes?”. Perfil de Twitter

El dimecres 15 serà el torn de l’advocada feminista Carla Vall, que sota el títol “Per a què serveix l’advocacia?” parlarà de les violències de gènere des d’una perspectiva legal i feminista. Perfil de Twitter

Finalment, dimecres 22 de setembre Long Li Xue parlarà sobre “Xarxes socials: riscos i oportunitats”. Perfil d’Instagram

Per mesures de prevenció de la Covid, aquestes trobades presencials, que es faran al pati del TOC, a les 18 h, tindran un aforament limitat, amb inscripció prèvia a partir del 6 de setembre. Per a totes les persones que no hi puguin assistir, les sessions es podran seguir en directe a través del compte d’Instagram de l’Oficina Jove Garraf. Tant les persones inscrites al taller com les que el segueixin des de casa podran preguntar i interactuar amb el ponent al final de la xerrada.

Com neix Focus

L’Oficina Jove Garraf, liderada i gestionada des de la Regidoria d’Infància i Joventut, treballa per donar servei a les persones joves de la comarca per a assessorar i oferir activitats dels àmbits del seu interès. Per això ofereix al llarg de l’any tallers i formacions capacitadores per a joves en el marc del programa Èxit.

L’actual situació de crisi per la pandèmia i l’ascens de discursos d’odi, que atempten contra la dignitat de la persona pel fet de formar part d’un grup o col·lectiu en concret, han inspirat l’organització d’espais de reflexió pensats per a joves, posant el focus en el temes que els afecten. L’objectiu és donar veu a persones joves, que tenen un discurs i coneixement sobre els temes i que tenen una activitat important a les xarxes socials. D’aquesta manera es crearà espais de debat contra els discursos d’odi, tots aquells que discriminen una persona pel seu origen, nacionalitat, sexe, orientació sexual, creences, ideologies o qualsevol altra característica d’alteritat. A més, el programa Focus vol crear espais on l’ús del català sigui normalitzat i proper als joves, prioritzant la presència de referents que parlin i utilitzin el català habitualment, per afavorir l’ús de la llengua catalana entre el jovent.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

El Govern tanca temporalment una residència de gent gran a Granollers

Notícia següent

Detingut un home a Lleida per robar d’una estrebada una cadena d’or d’una dona

Notícies relacionades