Sitges aprova el nou Pla d’Usos de Platges per al període 2022-2026

Entre les novetats es permet el servei de restauració amb barbacoa i es reforça la seguretat de les guinguetes

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts
Gran pla general de la platja de Sant Sebastià de Sitges. Foto: ACN

El ple de l’ajuntament de Sitges ha aprovat de manera provisional el nou pla d’usos de platges per al període 2022-2026. En un ple extraordinari celebrat aquest dilluns de manera telemàtica, s’ha donat llum verda al nou plantejament d’usos i activitats després de 30 anys amb el mateix reglament, i amb la voluntat d’adaptar-se a la realitat vigent i potenciar un model més sostenible i racional per incrementar la protecció del litoral. De la mateixa manera, s’estableix quin ha de ser l’ús de l’espai públic, tant per part dels banyistes com pel que fa a l’activitat econòmica que s’hi duu a terme. Entre les novetats, hi figura la possibilitat d’oferir servei de barbacoa en l’àmbit de la restauració.

El pla preveu un increment de sanitaris en 37 unitats, 17 dels quals seran adaptats, i un augment de les zones d’ombra amb cadira amfíbia, rampes i accessos per a persones amb mobilitat reduïda. El nombre de torres de vigilància i salvament també augmenta, així com les zones de calistènia i els parcs infantils.

Les platges renovaran la cartelleria i la recollida selectiva de deixalles. El sistema d’ancoratge se substituirà per un amb biòtops per recuperar la fauna i la flora marina”, detalla el regidor de Platges, Guillem Escolà.

Les platges de Vallcarca i el Cellerot s’adapten per al bany de gossos, mentre que pel que fa a l’activitat econòmica es reforça la seguretat de les guinguetes per fer front a temporals, i cedint l’espai central de les platges a l’ús públic. “Per primer cop es permet el servei de restauració amb barbacoa, fet que generarà més activitat i nous llocs de treball, que potenciarem que siguin de contractació de qualitat”, afegeix Escolà.

Un cop aprovat de manera provisional, es derivarà a la Generalitat, mentre que la Junta de Govern Local procedirà a aprovar els documents relatius a les licitacions d’activitats econòmiques.