Roda de Berà adquireix dues noves furgonetes 100% elèctriques

  Amb aquestes, la brigada municipal suma sis vehicles zero emissions

  temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

  L’equip de Govern continua amb la seva aposta decidida per ampliar de forma progressiva la seva flota amb vehicles zero emissions, donant de baixa aquells més contaminants que ja hagin esgotat la seva vida útil.

  Per això, a partir d’avui dues furgonetes 100% elèctriques s’uniran als quatre vehicles zero emissions amb els quals ja comptava la brigada municipal. En aquest cas hi aniran destinades a la brigada d’obres.

  La seva adquisició amb un rènting de quatre anys s’ha realitzat a través de la central de compres de l’Associació Catalana de Municipis i la quota mensual inclourà el manteniment i les assegurances dels vehicles. Ambdues són del model Renault Kangoo Furgón i tenen una autonomia de 230 quilòmetres.

  Els vehicles s’han presentat avui amb la presència de l’alcalde Pere Virgili i de Manel González, regidor de Serveis Municipals. L’objectiu del consistori és contribuir a la transició energètica i lluitar contra el canvi climàtic amb l’eliminació d’emissions contaminants, per assolir un model de mobilitat més sostenible i respectuosa amb el medi ambient.

  Compromesos amb la reducció d’emissions  

  Durant els darrers anys l’Ajuntament ha dut a terme diferents actuacions per assolir un estalvi energètic i reduir les emissions de CO2, com la progressiva substitució de l’enllumenat públic i dels edificis municipals per unes de tecnologia LED, més eficients i eficaces, amb els qual s’aconsegueix un estalvi de molts kilowatts l’any però també s’evita l’emissió de centenars de tones de CO2 a l’atmosfera; o la posada en marxa de campanyes de conscienciació ciutadana, per assolir un ús més eficient de l’energia.

  El consistori també ha continuat incentivant la instal·lació d’energies renovables per a l’autoconsum a Roda de Berà, tant de sistemes d’aprofitament tèrmic com elèctric, amb una bonificació fiscal de fins a un 50% en l’IBI durant el primer any, un 35% el segon, un 20% el tercer any, i una rebaixa del 10% el quart.

  També en aquest sentit, aquest any s’ha creat una nova bonificació del 20% en l’ICIO, per aquelles noves construccions que incorporin la instal·lació d’energies renovables per a l’aprofitament tèrmic o elèctric de l’energia solar.

  Finalment, l’Ajuntament estudia la instal·lació de panells solars al sostre del pavelló municipal per a l’autoconsum.