El Consell Comarcal del Baix Empordà ha posat en marxa un projecte pioner en la lluita contra les violències masclistes. El nou Servei d’Atenció a Homes del Baix Empordà (SAH) treballa per construir identitats masculines responsables i igualitàries. La iniciativa respon a la necessitat de sensibilitzar els homes amb accions de prevenció.
Per presentar el nou servei, se celebrarà un acte sota el títol “Homes units contra les violències masclistes“. Tindrà lloc el proper dilluns 21 d’octubre, a partir de les 10 del matí al Terracotta Museu de La Bisbal d’Empordà. A la trobada s’hi presentarà la nova iniciativa innovadora en l’abordatge de les violències masclistes a les comarques gironines, impulsada des del mes de gener. El servei ja ha dut a terme 35 assessoraments individuals, 22 homes han participat en sessions grupals i s’han format 210 professionals i 90 càrrecs electes de la comarca.
La presidenta del Consell Comarcal del Baix Empordà, Glòria Marull, i l’alcalde de la Bisbal d’Empordà, Òscar Aparicio, s’encarregaran de donar la benvinguda a la sessió. La jornada també comptarà amb una ponència a càrrec del subdirector de Sensibilització i Prevenció de la Generalitat de Catalunya, Rubèn Sánchez. Tot seguit, es durà a terme una taula rodona amb professionals experts en l’atenció a homes provinents d’ajuntaments, entitats i d’un centre penitenciari.
Al final de l’acte es llegirà un manifest per sumar-se al Dia Mundial dels Homes contra les violències masclistes, que se celebra el mateix 21 d’octubre. La commemoració, representada a través d’un llaç blanc, busca animar els homes a posicionar-se públicament per construir un futur lliure de violència.
El Baix Empordà s’ha convertit en una comarca capdavantera en el treball d’atenció a les dones víctimes de violències masclistes, amb un servei en funcionament des de 1998. El Consell Comarcal compta amb una àrea de prevenció, atenció i recuperació de dones i infants que han patit violència masclista. La posada en marxa del SAH representa un pas més en l’aposta per treballar per la igualtat des de totes les perspectives i ha permès dur a terme un estudi sobre la vivència de les masculinitats en la població de comarca.