Dimarts, 16 d'abril de 2024
És notícia

Figueres presenta la campanya de sensibilització sobre la violència masclista “Acabem amb els mites”

Avatar photo

La campanya, a més, va acompanyada d'un documental que es podrà veure online a partir del 25N

Aquest any l’Ajuntament de Figueres commemora el dia internacional contra la violència de gènere, el 25 N, amb dues iniciatives que s’han hagut d’adaptar a les mesures sanitàries per la covid-19, i que per tant s’hauran de seguir de manera telemàtica.

La primera és una campanya de conscienciació i sensibilització a través de les xarxes socials sobre la violència de gènere i alguns dels seus mites. Gira entorn de dos temes:

– Les violències masclistes: Per aprendre a reconèixer tant les que són més visibles com les més subtils, com poden ser violència psicològica, abusos verbals, etcètera.

– Els mites de l’amor romàntic: Molt sovint la indústria cinematogràfica alimenta mites sobre l’amor que poden ser perjudicials per la dona i per les parelles i els joves, derivant-se d’aquests mites relacions tòxiques i de desigualtat. És necessari desmitificar, analitzar aquestes idees en la seva arrel i desmuntar-les amb una anàlisi racional.

Cartell de la campanya “Acabem amb els mites”. (Foto: Ajuntament de Figueres)

L’Ajuntament de Figueres també ha rodat un documental titulat “25N. Elles. Vides truncades per violències masclistes a Figueres”. Aquest documental recull testimoniatge de dones que són o han estat ateses pel Servei d’Atenció i Informació a la Dona municipal de Figueres (SIAD), i en ell s’hi pot veure casos de violència masclista en l’àmbit de la parella o comunitari.

El film gira entorn de quatre dones amb trajectòries personals i professionals molt diverses però que comparteixen un tret en comú: haver sobreviscut a la violència masclista. Els seus testimonis es complementen amb les aportacions de tres professionals que treballen en suport a les víctimes: la psicòloga i la jurista del SIAD, i el Grup d’Atenció a la Víctima dels Mossos d’Esquadra.

 

Malgrat les circumstàncies de pandèmia actuals, l’Ajuntament de Figueres segueix defensant amb mà ferma els drets de les dones, en una data tan important com és la del 25N, i cada dia.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Valls tindrà mercat de Nadal amb mesures de seguretat i restriccions

Notícia següent

L’Hospitalet formarà ciutadans per fer tasques de conciliació comunitària

Notícies relacionades