L’Hospitalet formarà ciutadans per fer tasques de conciliació comunitària

L’objectiu és potenciar la mediació entre els mateixos veïns com a eina per superar conflictes de convivència

L’Hospitalet posa en marxa aquest mes de novembre una prova pilot per formar ciutadans en tasques de conciliació comunitària i potenciar així la mediació com a eina per superar conflictes de convivència. L’objectiu és crear una xarxa de conciliadores i conciliadors comunitaris que col·labori des dels barris en les accions preventives i d’intervenció impulsades pel Servei de Mediació Comunitària i la Unitat de Convivència de l’Ajuntament.

La iniciativa busca incrementar l’impacte comunitari de les actuacions municipals en aquesta matèria i, alhora, responsabilitzar els actors veïnals en la gestió de la convivència perquè puguin incidir en el seu entorn aportant una visió pròxima, compartint estratègies, detectant conflictes i derivant casos al Servei de Mediació.  

 

El projecte s’enceta amb un curs de formació de 150 hores per a una dotzena de persones d’entitats ciutadanes que participen en actuacions de conciliació comunitària. La prova pilot servirà per avaluar posteriorment la modalitat de col·laboració més efectiva entre els actors formats i els serveis municipals que treballen en aquest camp.  

 

El Servei de Mediació Comunitària desenvolupa des de fa 14 anys actuacions relacionades amb la gestió i la resolució dels conflictes veïnals, per mitjà d’accions de prevenció i processos de mediació als àmbits de les comunitats de veïns, l’espai públic, els centres educatius i els establiments, entre d’altres.