Més de 70 dotacions de Bombers treballen per apagar l’incendi de Portbou

S'ha hagut de tallar la carretera N-260

Cua de l'incendi que crema a Portbou. BOMBERS

Un total de 71dotacions dels Bombers -del Principat i de la Catalunya del Nord- treballen aquest dissabte a la tarda en l’extinció d’un incendi de vegetació forestal a Portbou (Alt Empordà). L’avís del foc s’ha rebut a les 16.13 hores i s’ha iniciat a la zona fronterera del coll dels Belitres, entre Cervera de la Marenda i Portbou.

Les flames, impulsades pel vent de tramuntana, baixen pel pendent de la muntanya en direcció al mar. Els Bombers s’han centrat en el flanc dret i la cua per tal d’evitar que s’acosti a les cases, mentre que el flanc esquerra es preveu que mori al mar. L’N-260 es troba tallada en ambdós sentits de la marxa entre els quilòmetres 0 i 2 per aquest foc, segons ha informat el Servei Català de Trànsit (SCT).

En declaracions a l’ACN, l’alcalde de Portbou, Xavi Barranco, ha explicat que un dels problemes amb el que es troben els Bombers és que els camions no poden girar, perquè la carretera és massa estreta. De fet, aquesta és una llarga reivindicació per part d’aquest municipi alt-empordanès. “O travessen el foc o no poden girar. Ho hem demanat moltes vegades i a veure si aprenen la lliçó amb el que ha passat avui. Amb aquesta carretera no es pot viure en un lloc de frontera en el segle XXI”, ha etzibat.

Barranco també ha alertat de “l’efecte contagi” dels incendis i ha advertit que aquest “s’assembla massa” al foc que es va declarar a la Jonquera el 2012 i que va afectar més de 10.000 hectàrees. El batlle ha explicat que la zona que s’està cremant “té un valor natural important”, però reconeix que la capacitat de regeneració és “alta”. “El més important és que no hi hagi afectacions personals o materials”, ha conclòs.