Tempestes fortes i calamarsa en alguns punts de les Terres de l’Ebre

Els Alfacs acumula 26,5 litres per metre quadrat en mitja hora

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut
L'avinguda Constitució d'Ulldecona tallada per un arbre caigut a la calçada. CEDIDA

Els xàfecs forts afecten diversos punts del territori català, especialment al Pirineu, Prepirineu i a l’extrem sud del principat, on s’han registrat tempestes fortes en alguns casos acompanyades de calamarsa. A les Terres de l’Ebre la pluja ha caigut amb molta intensitat, especialment als Alfacs (Montsià), on s’han registrat 26,5 litres per metre quadrat en mitja hora.

Un registre similar s’ha mesurat a Ulldecona (27,8 litres per metre quadrat), on segons la Policia Local ha quedat tallada la circulació de l’avinguda Constitució per un arbre caigut a la calçada. A Sant Carles de la Ràpita ha caigut una forta calamarsada a quarts de sis de la tarda. Amb tot els Bombers de la Generalitat no han hagut de fer cap sortida per ara.

Des de la DO Terra Alta expliquen que les fortes tempestes a les Terres de l’Ebre han causat danys als conreus de la comarca. En concret, els ruixats d’aquest divendres han danyat els camps de municipis com Corbera d’Ebre i Gandesa. Per ara, però, apunten que els danys no són greus. Els responsables de l’entitat faran un balanç de les afectacions un cop hagi passat l’aiguat.