Aquest passat divendres s’ha fet una nova sessió de l’activitat organitzada per l’Ajuntament de Blanes ‘Anem a Plaça !’, que té l’objectiu de promocionar els productes locals de la terra i de la mar. En aquesta ocasió, s’ha allotjat al mercat de Fruites i Verdures, conegut en aquesta ciutat com el ‘Mercat de les Pageses’, perquè són les pròpies persones que conreen els productes qui s’encarreguen de la seva venda.
Es tractava de la quarta entrega de l’experiència, que organitza l’Ajuntament de Blanes el primer divendres de cada mes, alternant aquest emplaçament amb el Mercat d’Abastaments de Mas Enlaire. Com en les tres anteriors ocasions, l’activitat ha estat molt ben acollida per la concurrència: tant els i les clientes habituals del mercat com els i les passejants ocasionals que s’han acostat al taulell atrets per l’esdeveniment.
Uns i altres es van anar acostant a l’espai situat al Passeig de Dintre, davant l’edifici consistorial, on es va fer el Show Cooking amb els Tastets Gratuïts. Novament, les encarregades de donar contingut a l’experiència ‘Anem a Plaça!’ han estat Júlia Navarro i Montse Verdaguer, les dues cuineres de ‘Kilòmetre 0’. Totes dues es van encarregar de preparar i deixar tastar un menú molt adequat per l’estiu que encara estem vivint tot just encetat el mes de setembre.
Bunyols d’Anxova amb guarnició i crema freda de tomàquets i poma
De primer hi havia un àpat que venia molt de gust, una crema freda de tomàquets de Blanes i poma, i de segon encara més, amb uns exquisits bunyols d’anxova de Blanes amb guarnició. I és que en cadascuna de les sis sessions que s’estan fent des del passat mes de juny i fins al novembre, els elements principals dels plats que es cuinen són els fruits de la terra i els de la mar frescos, els productes de kilòmetre zero de contrastada qualitat.
Tal com explicaven les dues expertes cuineres, són dues receptes fàcils de cuinar si se segueixen les indicacions que s’incloïen al Kit que –com passa en cada nova edició- es pot adquirir durant el Show Cooking. Ahir el kit costava 14 € i resolia un dinar o un sopar per a quatre persones, és a dir: per aquest preu es compraven productes frescos al Mercat de Fruites i Verdures i al local Es Portal de la Plaça dels Dies Feiners, situat molt a prop per preparar quatre racions.
Amb la compra del kit s’obsequiava amb una nova i pràctica bossa reforçada especialment editada per a la ocasió per poder-se endur els productes de manera més còmoda. El kit inclou diversos tiquets que cal anar bescanviant a les parades que participen del Mercat de Fruites i Verdures, així com a Es Portal, on es ven únicament peix pescat per embarcacions de la Confraria de Pescadors de Blanes. Per preparar els dos plats d’ahir calia 1 kg d’anxoves, 1 kg de tomàquets, mig kg de patates, 150 grams de pastanaga, 1 branca d’api, 1 ceba, 1 poma i 1 cap d’all.
Sis sessions de Show Cooking el primer divendres de cada mes
L’activitat ‘Anem a Plaça!’ està previst que continuï fent-se el primer divendres de cada nou mes que s’enceta, sempre amb el mateix horari: des de les 11 del matí fins a 2/4 de 2 de la tarda. L’única diferència és que es va alternant l’escenari on s’acull cada mes la sessió. Per això, la següent sessió que tindrà lloc el divendres 6 d’octubre es farà al Mercat de Mas Enlaire.
Els productes del Show Cooking són locals: el peix és de la Confraria de Pescadors de Blanes i la fruita i verdura de l’Espai Agrari de la Baixa Tordera (EABT), de la qual en forma part el consistori blanenc. L’experiència ‘Anem a Plaça!’ està promoguda per l’Ajuntament de Blanes a través del Departament de Promoció de la Ciutat, i està subvencionada en el marc dels ‘Projectes Singulars’ de la Diputació de Girona XSLPE, Xarxa de Serveis Locals de Promoció Econòmica.