Terrassa instal·larà pictogrames als busos municipals per a persones amb discapacitat

L'acció s'emmarca en una campanya per millorar l'accessibilitat en la mobilitat arreu de la ciutat

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

Transports Municipals d’Ègara incorporarà pictogrames als busos perquè les persones amb autisme i altres problemes de comprensió puguin viatjar de manera segura. Es tracta d’uns elements que permeten comprendre els usos socials i les normes, de manera que suposen una ajuda afegida per a les persones que tenen dificultats per interioritzar-les si no tenen a l’abast un recordatori visual. Entre les indicacions hi figuren l’espera, l’entrada un cop s’obren les portes o la necessitat de fer cua. Es tracta d’una acció emmarcada en un pla de millora de l’accessibilitat en la mobilitat, garantint, d’aquesta manera, el respecte mutu i l’acompanyament amb les persones que poden tenir dificultats.

El pla també incorpora una campanya per no estacionar en places per a persones amb mobilitat reduïda. Sota el nom de “Posa’t en el meu lloc, no aparquis en el meu lloc”, es vol conscienciar de la necessitat de respectar aquests punts d’aparcament, pensats exclusivament per als col·lectius que els necessiten.

L’Ajuntament també ha signat un conveni de col·laboració amb l’associació TEAVIAL per millorar l’accessibilitat cognitiva dels passos de vianants propers a les escoles. En concret, es pintarà una seqüència de quatre pictogrames de fàcil comprensió als passos de vianants que informarà sobre com travessar el carrer de manera autònoma i segura.