S’ajorna l’espectacle inaugural del Mercat de les Flors pel coronavirus

Suècia ha recomanat a la companyia de dansa de no viatjar a l'estat espanyol pel repunt de covid-19

Espectacle 'Figure a Sea' de la constel·lació dedicada a Deborah Hay que es podrà veure la temporada 2020-21 del Mercat de les Flors. ACN.
L’espectacle inaugural del Mercat de les Flors a càrrec del ballet suec Cullberg s’ha ajornat pel coronavirus. Suècia ha recomanat a la companyia de dansa de no viatjar a l’estat espanyol pel repunt de covid-19 i el ballet Cullberg no vindrà a Barcelona per representar ‘Figure a Sea’ de l’1 al 3 d’octubre. A les persones que havien comprat entrades se’ls retornarà l’import i el Mercat de les Flors oferirà la possibilitat de veure la funció –en directe i per streaming- que es representarà a Suècia el mateix 1 d’octubre. Les direccions del Mercat i del ballet Cullberg busquen ara noves dates per tornar a programar les funcions cancel·lades, coincidint amb la resta d’espectacles de Deborah Hay que es presentaran al Mercat durant el març.
En paral·lel, el Mercat mantindrà les activitats compreses en la seva programació expandida al voltant de la coreògrafa Deborah Hay: la projecció del film de 2019 ‘Deborah Hay, Alignement is Everywhere’ els dies 1 i 2 d’octubre; la instal·lació de l’1 al 3 d’octubre ‘Escrivint com a coreògrafa’, del ballarí i coreògraf Laurent Pichaud (arxiver de l’obra de Deborah Hay); i la performance ‘Traduint com a ballarí(na)’, del mateix Pichaud amb la ballarina Carme Torrent el dia 3 d’octubre.
Durant aquesta temporada el Mercat de les Flors dedica una constel·lació a la coreògrafa nord-americana Deborah Hay, icona de la dansa contemporània i referent de diverses generacions de creadors. La peça Figure a Sea, creada el 2015 amb el ballet Cullberg (del qual Hay és coreògrafa associada), compta amb la música original de la compositora Laurie Anderson.