Cs proposa la jornada contínua als centres educatius per minimitzar el moviment

La formació presentarà una moció als ajuntaments on té representació

Ciutadans (Cs) presentarà una moció als ajuntament on té representació perquè “s’estableixin els mecanismes normatius necessaris per a la lliure elecció per part de les famílies i l’autonomia del centre a l’hora d’optar per la jornada contínua”.
La formació considera que, amb aquesta jornada contínua, es facilitaria la “conciliació”, però també permetria “minimitzar” les entrades i sortides d’alumnes als centres i els viatges en transport públic en l’actual situació de pandèmia. Per això, la diputada de Cs Sonia Sierra creu que la jornada continua és “més pertinent que mai”.
Per Sierra, la jornada contínua “facilita la conciliació i intenta respectar la llibertat d’elecció de les famílies perquè s’implanti en aquells centres en els quals es voti majoritàriament” la mesura. També destaca que així s’evitaria la interrupció de la jornada lectiva que suposa l’horari del menjador i es reduirien a la meitat les entrades i sortides.

Cs planteja que, en els centre on ho demani la majoria, s’apliqui un horari lectiu de 09.00 a 14.00 hores, i un menjador de les 14.00 a les 16.30, “ajustant-se així a la realitat laboral, social i de conciliació de les famílies”. La proposta de Cs passa perquè el centre no hagi de tancar abans, sinó que es faci una nova distribució de la jornada amb activitats opcionals a la tarda.