Mossos altera sobre les possibles estafes amb les vacunes

Les víctimes potencials són persones grans i per això la policia recorda que la vacuna és gratuïta

Primer pla d'una de les dosis de la vacuna contra la covid-19 que ha arribat aquest diumenge al Banc de Sang i Teixits, el 27 de desembre de 2020. (Horitzontal)

Els pròxims mesos s’espera que gran part de la població catalana es vacuni. Segons ha informat el Govern espanyol l’anhelada immunitat de ramat arribarà després de passar per tres fases de vacunació que conclouran a l’estiu.

Tot i la notícia positiva des de Mossos d’Esquadra han volgut alertar de les possibles estafes que es poden produir durant la vacunació. El cos policial català ha llençat un avís aquesta setmana a través de les seves xarxes socials en el qual insta a la població a avisar als “teus pares i avis que la vacuna contra la COVID-19 depèn del departament i és gratuïta”.

Amb aquest missatge es vol prevenir a la població de les possibles estafes que alguns delinqüents poden dur a terme amb la vacuna. Es refereix a estafar a persones grans venent-los dosis de la vacuna utilitzant la por que hi ha al virus.

Tot i això, Mossos d’Esquadra ha confirmat que “de moment no s’han detectat casos d’estafa d’aquest tipus”. El modus operandi seria semblant al que utilitzen els estafadors amb altres delictes com en el cas de les falses revisions de llum i gas.