Rubén Viñuales deixa Ciutadans i serà el número 2 del PSC a les eleccions del 14-F

A la seva renúncia al càrrec de conseller també se li suma l'escó de la Diputació de Tarragona, on hi és des del 2015.

Rubén Viñuales, portaveu de Ciutadans a l'Ajuntament de Tarragona. JULIO COLLADO

El fins ara portaveu del grup municipals de Ciutadans a Tarragona, Rubén Viñuales, ha anunciat aquest matí que deixa el partit i dimiteix com a conseller al consistori.

 

Tal com avançava el Diari de Tarragona, just aquest dimarts el polític ha enviat una carta als afiliats del partit anunciant aquesta decisió. En l’escrit, Viñuales assegura que “no puc continuar defensant un projecte que no em representa” i que “jo no he canviat, ha sigut Ciutadans qui ho ha fet”. A més, ha reiterat els diversos “desacords amb la direcció del partit a Catalunya, i en l’àmbit nacional, fruit d’una deriva cap a uns postulats molt diferents d’aquells que, inicialment, propugnava Ciutadans”.

El mateix diari ha assegurat que aquesta tarda el PSC anunciarà la incorporació de Viñuales com a número 2 de la candidatura socialista per a les properes eleccions al Parlament de Catalunya, que tindran lloc el 14 de febrer del 2021. L’ex-membre de Ciutadans se situarà darrere de la diputada vallenca Rosa Maria Ibarra.

Ball de cadires

Viñuales es va afiliar al partit taronja l’any 2012, i tres anys més tard irrompia a primera línia situant-se Ciutadans com a segona força municipal més votada i esdevenint cap de l’oposició al govern de Ballesteros fins el passat 2019. A la seva renúncia al càrrec de conseller també se li suma l’escó de la Diputació de Tarragona, on hi és des del 2015.

D’altra banda, el canvi de cadira de Viñuales no és l’únic que s’ha produït en la política tarragonina durant els darrers mesos, ja que a principis de desembre l’ex-socialista Carles Castillo anunciava que fitxava per Esquerra Republicana i serà el número 4 a les llistes d’ERC per Tarragona de cara a les eleccions al Parlament.