Les tres estafes més freqüents en els anuncis de lloguer de pisos

Denuncien que tot i la nova llei aprovada pel Parlament català, continuen els abusos en els lloguers de pisos

Imatge d'un pis en venda o lloguer. ACN

El passat 9 de setembre el Parlament de Catalunya va aprovar una llei per mirar de regular el preu del lloguer de l’habitatge al territori. Aquest canvi impulsat per diverses associacions té per objectiu evitar les pujades de la renda excessives i sobretot vol impactar a Barcelona, un dels indrets on els preus s’han disparat més en els darrers anys.

Passats uns mesos, organitzacions com el Sindicat de Llogateres han assenyalat a través de les seves xarxes socials que molts arrendadors, immobiliàries i administradors de finques estan incomplint la normativa.

“Obvien la llei o fan trampes per esquivar-la i continuar obtenint guanys rendistes a costa d’uns preus abusius”, expliquen des del col·lectiu. “Una de les formes que tenen de fer-ho és obviant informació obligatòria als anuncis de pisos i pujant el preu dels lloguers“, afegeixen.

Es refereixen a tres tipus d’estafes molt esteses, la primera de les quals és no actualitzar els preus dels pisos segons l’índex de referència. Així mateix, tot anuncia de lloguer hauria d’indicar “l’import de la renda del darrer contracte d’arrendament” i molts anuncis no el tenen. Per últim, en molts anuncis s’hi menciona la superfície construïda de l’habitatge quan la superfície que hauria d’aparèixer és l’útil, és a dir “tal com s’indica a la cèdula d’habitabilitat”.