L’exposició “Enciclopèdia de dones” arriba al Casal Pere Quart de Sabadell

L’objectiu de l'exposició és donar visibilitat al col·lectiu femení de l’àmbit científic per mitjà de dones que han estat clau

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

El Casal Pere Quart de Sabadell acull l’exposició “Enciclopèdia de dones”. Entre els dies 1 i 27 de febrer es podrà visitar aquesta mostra itinerant que arriba a la ciutat de la mà de l’Ajuntament.

 

L’exposició valora el nom i el treball de dones investigadores, científiques, inventores, creadores i pensadores que han destacat en l’àmbit industrial i de recerca, on tradicionalment la figura masculina ha copat el protagonisme. L’objectiu, per tant, és donar visibilitat al col·lectiu femení de l’àmbit científic per mitjà de dones que han estat clau.

 

La mostra és un recull de noms i continguts dels primers volums de l’obra “Enciclopèdia de Dones” de Sandra Uve i Núria Salán, la primera enciclopèdia sobre dones en les ciències, la tecnologia, l’enginyeria, l’art i les matemàtiques (STEAM).

 

La intenció de l’obra és la de generar un material docent normalitzat i incorporat al currículum educatiu en escoles que pot servir d’inspiració a futures estudiants.

 

Les protagonistes d’aquesta exposició són les ambaixadores d’un col·lectiu molt nombrós i entre els noms de la mostra estan com  Núria López Bigas, biòloga especialitzada en genòmica computacional del càncer o Teresa Puig, doctora en ciències físiques i professora de recerca del CSIC.

 

La inauguració de l’exposició “Enciclopèdia de dones” tindrà lloc el dijous dia 2 de febrer a les 18 h al Casal Pere Quart (Rambla, 69, Sabadell). L’acte comptarà amb la participació  de  la tinenta d’alcaldessa de Desenvolupament Econòmic i Impuls Administratiu, Montse González, la presidenta del Centre Metal·lúrgic, Alícia Bosch i una de les creadores de la mostra, Núria Salán.

 

Les autores

Les autores de l’exposició són dues dones. Es tracta de Sandra Uve, il·lustradora del projecte, escriptora i divulgadora científica i artística en perspectiva de gènere. Autora del llibre “Supermujeres, SuperInventoras” (Planeta, 2018) i Núria Salán química metal·lúrgica, professora UPC-Terrassa, membre de la Societat Catalana de Tecnologia, investigadora i divulgadora en materials, innovació docent i gènere en STEAM.