Mont-roig celebra la construcció d’una subestació elèctrica al municipi

La nova infraestructura està inclosa en l’acord dels pressupostos que el Govern de la Generalitat ha pactat amb el PSC

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

L’Ajuntament de Mont-roig del Camp aplaudeix que en l’acord entre ERC i PSC que permetrà l’aprovació dels pressupostos de la Generalitat de Catalunya per al 2023, s’inclogui la construcció d’una subestació elèctrica al municipi.

 

En concret, l’acord insta a concretar amb l’Estat la construcció d’aquesta instal·lació al terme municipal, incloent-la en la seva planificació territorial de distribució elèctrica.

 

Es tracta d’una molt bona notícia perquè és una infraestructura que permetrà abastir  d’energia elèctrica altres inversions industrials que se sumin a la ja concretada per part d’ILJIN.

 

Ja fa temps que el consistori està treballant en aquesta qüestió, pel fet de tractar-se d’un subministrament necessari lligat a una possible ampliació del sector industrial, preveient que la inversió sud-coreana pugui ampliar-se en el futur i susciti l’atracció al municipi d’altres indústries.

 

La petició ja es va traslladar al Govern de l’Estat fa mesos, i ara, recollida en l’acord de pressupostos de la Generalitat, suposa un pas més per avançar en la industrialització local.

 

La subestació elèctrica, que caldria negociar amb el Govern espanyol com a modificació puntual en la planificació de transport 2021-2026, tindria una potència de 440 kV, i permetria donar servei a les necessitats de desenvolupament industrial del municipi i del Camp de Tarragona.