Dilluns, 15 d'abril de 2024
És notícia

Cornellà de Llobregat reurbanitza els c/ Ignasi Iglesias, Sevilla i Granada

Avatar photo
Les obres, amb una inversió d’1.294.006,86 €, tindran una durada de set mesos

Aquest mes han començat les obres per transformar els carrers d’Ignasi Iglesias, de Sevilla i de Granada, a Cornellà de Llobregat. El cost total de les obres és d’1.294.006,86 € (IVA inclòs), finançades per l’Ajuntament i l’AMB.

Els objectius d’aquestes actuacions són els següents:

Pacificar el trànsit i impulsar la mobilitat sostenible, amb la creació de carrils bici. Apostar per l’accessibilitat, amb l’eixamplament de voreres. Millorar la imatge del paisatge urbà i el confort per als vianants.

Naturalitzar de l’espai públic, amb la creació de jardins lineals entre el límit de la vorera i la calçada. Aquests parterres permetran la infiltració d’aigua de la pluja i tindran arbustos, amb espècies mediterrànies adaptades a l’estrès hídric. També, reordenar els usos i elements dins l’espai públic, com allunyar de la zona de gir de vehicles un dels passos de vianants situat davant d’un equipament municipal.

Actuació al carrer d’Ignasi Iglesias

Les obres es duen a terme sobre el tram del carrer d’Ignasi Iglesias comprès entre la intersecció amb el carrer de Sevilla i el punt en què les dues calçades segregades conflueixen en única calçada, davant de l’escola d’adults situada a la banda sud del carrer. En queda exclòs el tram d’una única calçada que hi ha entre aquest punt i la intersecció amb el carrer de Joan Fernández.

Té una llargada de 254 m i una amplada entorn dels 25 m. La superfície total de la intervenció és de 6.435,86 m2 (sense incloure l’àmbit sota els porxos dels edificis residencials de la banda nord).

Actuació al carrer de Granada

La intervenció es concentra en la vorera nord d’aquest carrer, situada a tocar del cementiri municipal, i en la creació d’un carril bici en l’espai de la calçada immediat a aquesta vorera. El carrer, actualment de doble sentit de circulació, passarà a tenir un únic sentit, de Cornellà cap a Sant Joan Despí.

El carrer de Granada connecta el carrer d’Ignasi Iglesias amb el municipi de Sant Joan Despí. Té una longitud aproximada de 146 m i una amplada que oscil·la entre els 9 m de la part més propera a Ignasi Iglesias i els 25 m del tram al límit del municipi.

La superfície total de la intervenció és de 452,58 m2 d’obra pròpiament dita (modificació de la vorera) i 939,82 m2 d’intervenció tàctica.

Actuació al carrer de Sevilla

Com a part d’un canvi més ampli en l’esquema de circulacions de la zona industrial a tocar del municipi de Sant Joan Despí, l’Ajuntament de Cornellà ha previst invertir el sentit del trànsit del carrer de Sevilla. L’actuació prevista per fer-ho possible té un caràcter fonamentalment tàctic.

El carrer té una llargada de 251 m i una amplada d’uns 10 m. La superfície total de la intervenció tàctica i asfaltatge és de 1.521,52 m2 i de 5,50 m2 d’arranjament de vorera.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Mor un home de 50 anys d’un infart enmig del carrer

Notícia següent

Un Punt TIC de L’Hospitalet de Llobregat és guardonat als Reconeixements Go!ODS

Notícies relacionades