Dimarts, 23 d'abril de 2024
És notícia

Castelldefels millora l’enllumenat exterior de la via pública

Avatar photo
La previsió és que el nou sistema estigui en funcionament durant el proper estiu
FOTO: Ajuntament de Castelldefels

L’Ajuntament de Castelldefels inicia una nova fase de millora i optimització de l’enllumenat exterior a la via pública. Després de la substitució massiva de lluminàries a tecnologia LED (llum amb color blanc càlid), ara li toca el torn a la instal·lació de nous sistemes de telegestió que permeten un control més efectiu de les avaries, els consums, l’adaptació dels horaris d’encesa i apagada de les lluminàries a la via pública, etc.

Fins ara, les llums de la via pública funcionaven amb el que es coneix com a rellotges astronòmics de maniobra. El nou sistema que ara s’implanta és el de telegestió (CITILUX).

Aquest aparell disposa de tecnologia que permet una comunicació bidireccional entre cada quadre d’enllumenat i el centre de control. Això és el que permet tenir dades instantànies relacionades amb avaries en línia, consums, salts de sistemes de protecció, etc.

Encesa i apagada més senzilla i adaptable

El control dinàmic de lluminositat (CDL) fa que es pugui adaptar l’encesa i apagada prevista i, en cas necessari, enviar una ordre d’encesa i apagada des del centre de control als més de 150 quadres d’enllumenat de tot el municipi.

A més, amb aquest nou sistema es volen assolir els següents objectius:

  • Detectar dies foscos i donar servei de l’enllumenat durant més temps.
  • Quan sigui possible i els dies siguin més clars, incrementar els minuts d’estalvi connectant més tard o desconnectant abans l’enllumenat.

 La previsió és que el nou sistema estigui en funcionament durant el proper estiu.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Terrassa Tria Futur es consolida en l’orientació acadèmica i professional

Notícia següent

Salou aposta per renaturalitzar la plaça d’Andalusia

Notícies relacionades