Dijous, 30 de maig de 2024
És notícia

Salou aposta per renaturalitzar la plaça d’Andalusia

Avatar photo
Aquesta intervenció s’emmarca dins d’un ambiciós pla que inclou la millora d’11 espais urbans (places i parcs)

L’alcalde de Salou, Pere Granados, acompanyat de diversos regidors, ha visitat la plaça d’Andalusia per supervisar ‘in situ’ els avenços en el projecte de remodelació.

Aquesta intervenció s’emmarca dins d’un ambiciós pla que inclou la millora d’11 espais urbans (places i parcs), amb l’objectiu de convertir-los en zones més sostenibles, inclusives, acollidores i adaptades al canvi climàtic.

El disseny de la renovació aposta per la reducció del consum d’aigua mitjançant la rehabilitació de la font central, la instal·lació de nous elements de descans amb vegetació (adaptada als canvis climàtics) integrada i l’eliminació d’una zona d’aparcament per potenciar les àrees verdes.

Un dels trets distintius de la nova plaça serà la conservació d’un ampli espai central per a la realització d’activitats comunitàries, mantenint així, per exemple, la tradició del cinema a la fresca durant els mesos d’estiu. També està prevista la millora de les zones de jocs infantils i la futura instal·lació d’un quiosc per oferir serveis directes als usuaris de la plaça.

Està prevista la millora de les zones de jocs infantils i la futura instal·lació d’un quiosc per oferir serveis directes als usuaris de la plaça.

El govern municipal ha considerat la integració d’un escenari destinat a la realització d’activitats esporàdiques, millorant d’aquesta manera la polivalència de l’àrea sense afectar-ne l’ús quotidià. A més, es té en compte l’elaboració d’una estratègia per proporcionar zones d’ombra durant els dies de major insolació.

El pressupost destinat a la transformació d’aquesta plaça ascendeix a 184.482,99 euros, comptant amb el 50% dels fons europeus Next Generation. La durada estimada dels treballs és de 7 mesos, planificant-se les tasques per minimitzar les incomoditats als residents.

Salou està treballant per renaturalitzar alguns carrers, places i parcs convertint-los en zones amables, on les persones i la convivència siguin els grans protagonistes.

L’alcalde Pere Granados, després de visitar les obres, en una atenció als mitjans, ha dit que Salou està treballant per renaturalitzar alguns carrers, places i parcs convertint-los en zones amables, on les persones i la convivència siguin els grans protagonistes.

Aquesta renovació busca reforçar el teixit social i la convivència a través d’un espai més acollidor i atractiu, tant per als veïns com per als visitants, posant de manifest el compromís de l’actual equip de govern amb l’entorn urbà, la sostenibilitat mediambiental i la qualitat de vida dels salouencs.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Castelldefels millora l’enllumenat exterior de la via pública

Notícia següent

Altafulla licita per 87.000 € el manteniment de l’aplicació de nòmines

Notícies relacionades