Barcelona prohibeix l’alcohol i la música a la platja per Sant Joan

Barcelona viurà enguany la revetlla de Sant Joan més estranya, i la resta de localitats costaneres de l’àrea metropolitana també, molt més que l’any passat, quan els arenals metropolitans van ser tancats.

Perquè aquest any quedarà prohibit baixar a la platja amb begudes alcohòliques, aparells de música i tendes de campanya.

Albert Batlle, tinent d’alcalde de Seguretat, i l’edil Eloi Badia, també vicepresident d’Ecologia de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), van anunciar que, malgrat les últimes recomanacions del Procicat, les platges de la ciutat i de la resta de litoral metropolità es mantindran obertes la nit més curta de l’any, que la ciutadania ha de recuperar poc a poc l’espai públic, de tancar l’accés a les platges podria comportar una congestió exagerada d’altres espais dels voltants.

Però, per garantir la seguretat de la gent que acudeixi a les platges, no desoir els consells de les autoritats sanitàries i evitar aglomeracions, Barcelona controlarà els accessos i l’aforament i, el que s’ha dit, prohibirà portar a la sorra begudes alcohòliques, aparells de música i tendes de campanya.

Tot i la mesura, Batlle i Badia van insistir en què la gent podrà gaudir d’una revetlla de platja molt normal i corrent. Fins les sis del matí, com en els temps d’abans de la pandèmia, quan policia i escombriaires desallotgin i netegin la sorra.