L’Eurocambra reclama l’alliberament de les patents de les vacunes per fer-les més accessibles a nivell mundial

Els eurodiputats demanen als països rics eliminar "les prohibicions a l'exportació" de vaccins

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut
L’Eurocambra reclama la suspensió temporal dels drets de propietat intel·lectual de les vacunes contra la covid-19 per poder accelerar-ne la distribució a nivell mundial. En una resolució aprovada per 355 vots a favor, 263 en contra i 71 abstencions, els eurodiputats han donat llum verda a una resolució que aposta per la suspensió de les patents per “facilitar l’accés global a vacunes assequibles”. Segons l’Eurocambra, aquesta mesura ajudaria a fer front a “les restriccions de producció i escassetat de subministrament a nivell mundial”.
A llarg termini, la resolució apunta als acords voluntaris de concessió de llicències i la transferència de tecnologia i coneixements tècnics als països amb capacitat industrial com “el principal mètode per ampliar la producció”.

El text també demana als països rics “eliminar ràpidament les barreres d’exportació”. Insta la Unió Europea a substituir el seu mecanisme d’autorització de les exportacions per obligacions de transparència i, fora del bloc comunitari, els eurodiputats demanen als Estats Units i al Regne Unit que “suprimeixin ràpidament les seves prohibicions a l’exportació de vacunes”.