Argimon descarta avançar mesures per Setmana Santa

Diu que la situació epidemiològica actual és d'"estabilitat"

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

El secretari de Salut Pública de la Generalitat, Josep Maria Argimon, ha descartat avançar possibles mesures pel coronavirus aquesta Setmana Santa perquè encara falta un mes per als festius i, en clau de pandèmia, 30 dies són “una eternitat”.

Ho ha dit en una roda de premsa al costat dels consellers en funcions Alba Vergés i Miquel Sàmper, en la qual ha concretat que els indicadors de la pandèmia estan en una situació d'”estabilitat” que al seu parer es mantindrà aquests pròxims dies.

De fet, el secretari ha destacat que els indicadors no creixen sinó que s’ha registrat una baixada “pràcticament imperceptible” motiu pel qual la previsió del departament és disminuir el nombre de persones ingressades a les UCI en les pròximes setmanes.

En aquest sentit, Vergés ha reiterat que la xifra actual d’ingressats és “preocupant” per al sistema sanitari català, i que si ara es registrés un repunt de casos que es reflectís en més hospitalitzacions els centres estarien obligats a desprogramar l’activitat assistencial.

Quan li han preguntat per les noves mesures que permeten obrir centres comercials i establiments de 400 metres quadrats, entre d’altres restriccions anunciades aquest divendres, Argimon ha vaticinat que “és possible i probable” que augmenti el nombre de casos.

A hores d’ara, Catalunya registra 10.000 casos setmanals de mitjana i Vergés ha insistit en el fet que es compleixin les mesures de seguretat, disminuir riscos i evitar les trobades fora de la bombolla de convivència.