Dimarts, 23 d'abril de 2024
És notícia

Marian Rojas omple el Prat del Roure d’Andorra amb la seva ponència

Avatar photo
La metgessa psiquiatra ha ofert aquest passat dijous una conferència en el marc del cicle Creand Talks

La metgessa psiquiatra, Marian Rojas Estapé, ha ofert aquesta passada tarda de dijous la conferència ‘Coneix la teva ment. Converteix-te en persona vitamina’, en el marc del cicle Creand Talks, organitzat per Creand Crèdit Andorrà. Rojas, que ha omplert la sala Prat del Roure d’Escaldes-Engordany, ha centrat la seva intervenció explicant perquè estem més irritables i impacients, tolerem pitjor l’avorriment i el malestar i ens costa més estar atents.

La ponent ha destacat que “per a estar bé amb algú, primer hem d’estar bé amb nosaltres mateixos. I per a estar bé amb un mateix ens hem de conèixer i entendre, ja que comprendre és alleujar”. En aquesta línia ha fet reflexionar al públic sobre què vol dir comprendre’s i conèixer-se i ha emfatitzat en què això passa per “saber com soc jo, com són les meves ferides, on em curo, quins són els meus factors d’estrès i en qui em converteixo, quina és la meva pitjor versió i quines són les meves vies d’escapament”.

Rojas també ha abundat en explicar com un nivell d’estrès sostingut pot alterar el cos i la ment, provocant processos inflamatoris, somatització, ansietat o depressió, i ha donat algunes eines per disminuir-lo. Finalment, la psiquiatra ha insistit en què l’esport, la lectura, l’avorriment permès, el contacte amb els altres i les vincles sans, son alguns dels elements que ens protegeixen i ens fan feliços.

La ponent ha estat introduïda pel Dr. Carlos Mur de Víu, metge psiquiatre i cap del Servei de Salut Mental del Servei Andorrà d’Atenció Sanitària, professor associat de la Universitat Europea i antic mentor de Rojas Estapé, que ha volgut destacar l’amistat que l’uneix amb Rojas.

Aquesta conferència s’emmarca dins del cicle de conferències Creand Talks, una iniciativa que busca promoure la generació de valor des del coneixement a través de conferències divulgatives i sessions formatives que posen a debat de la societat temes d’interès.

Pepa Gallego, responsable de Comunicació Corporativa de Creand Crèdit Andorrà, ha presentat la sessió i ha destacat que “com a banca compromesa amb la societat, posem a l’abast de la població l’anàlisi, el coneixement i les eines que ens permeten a tots treballar en el nostre benestar i progrés, especialment en aspectes de la salut que tenen un gran impacte. I ho fem juntament amb experts àmpliament reconeguts com és el cas de la metgessa psiquiatra Marian Rojas”.

Marian Rojas

Marian Rojas Estapé és llicenciada en Medicina i Cirurgia per la Universitat de Navarra i treballa com a psiquiatra a l’Institut Rojas-Estapé on dedica la seva atenció principalment a persones amb problemes d’angoixa, depressió, trastorns de personalitat, trastorns de conducta, teràpies familiars i trastorns somàtics.

Des de l’any 2007 imparteix conferències a escala internacional sobre l’estrès, la parella, la personalitat, la depressió, l’educació dels fills, la motivació i la felicitat, entre altres temes. És col·laboradora habitual de diversos mitjans de comunicació i autora de dos llibres Com fer que et passin coses bones i Troba la teva persona vitamina, que han estat traduïts a 22 idiomes i s’han situat entre els més venuts dels últims anys.

Ha treballat en diversos projectes de cooperació i voluntariat, entre els quals hi ha la Fundació AFESIP a Cambodja amb la qual va col·laborar en la prevenció del trànsit sexual al sud-est asiàtic i amb teràpies per a víctimes de violació i prostitució. Des del 2023 col·labora com a ambaixadora de Mans Unides donant suport a diversos projectes.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Miquel Mas i Marc Subirana presenten el Cicle de Muntanya 2024 a Tarragona

Notícia següent

Crespín es reuneix amb la Comunitat General de Regants dels Canals d’Urgell

Notícies relacionades