Cabanes remarca que els liberals treballaran per tot el país

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

La sala La Valireta d’Encamp ha estat el lloc escollit per Liberals per continuar amb les reunions de poble arreu del país. Durant la trobada, el cap de llista de Liberals, Josep Maria Cabanes, ha remarcat que tot i no tenir llista parroquial, el partit treballarà per tot Andorra. Pel que fa a Encamp, ha felicitat la parròquia pel model de pistes d’esquí. En el seu discurs, Cabanes ha tornat a reiterar la importància de la iniciativa privada per solucionar els problemes del país, com pot ser l’habitatge.

L’encampadana i número 2 de la llista nacional, Maribel Lafoz, ha exposat els diferents projectes que porten en el programa per ser menys dependents energèticament de l’exterior. En aquest sentit, Lafoz ha posat molt en valor l’aigua, un dels béns més preuats que hi haurà en el futur, i en la qual cal “una gestió acurada”. De fet, ha recordat que una primera avaluació i anàlisi de la situació evidencia que actualment es malbaraten dues terceres parts de l’aigua que hi ha Andorra, i que, per tant, es podria reaprofitar amb millors sistemes d’emmagatzematge i també desenvolupar els millors sistemes de producció d’energia neta. Des de Liberals es vol promoure la construcció de minicentrals hidroelèctriques privades per a la producció d’energia.

Finalment, també ha intervingut el número 3 de la candidatura nacional, Jaume Bonell. En matèria d’infraestructures, ha recordat que hi ha hagut una desinversió en els darrers 12 anys, i ha assegurat que “les grans infraestructures en aquest país les ha fet sempre el partit liberal”. Més concretament, ha explicat el projecte de la variant de la Solana al Pas de la Casa, i ha destacat que tant la sortida pel país pel nord com pel sud han estat oblidades. En la mateixa línia, per millorar la qualitat de vida dels encampadans i encampadanes, Bonell ha detallat la variant de l’Obac a la vall central i també ha explicat el projecte del transport per cable. Finalment, per potenciar Andorra al món “hem de potenciar l’aeroport” i per això “necessitem un transport segregat per connectar amb Andorra”.