Dilluns, 24 de juny de 2024
És notícia

Concòrdia té la voluntat de crear un parc natural que envolti el 50% del país

Avatar photo

Cristian Cerqueda "Ens adonem que aquests últims 20-30 anys hi ha hagut una onada de formigó que està submergint les muntanyes i és una aposta per cuidar-la"

Concòrdia crearà, per llei, un parc natural que envolti el 50% del país connectat per corredors ecològics. El número catorze de la candidatura nacional, Cristian Cerqueda, ha explicat aquest dimarts que la voluntat de la formació és incentivar la protecció i la importància del territori natural d’Andorra.

“Ens adonem que aquests últims 20-30 anys hi ha hagut una onada de formigó que està submergint les muntanyes i és una aposta per cuidar-la”, ha indicat, afegint que “és molt important que hi hagi aquest continu geogràfic per poder preservar la naturalesa i que el medi ambient pugui continuar sent el centre de les preocupacions i les necessitats del país”.

Tal com ha detallat, la reserva natural nacional englobaria Sorteny, Comapedrosa i la Vall del Madriu-Perafita-Claror. Cerqueda ha manifestat que “els volem enllaçar pel punt de vista ecosistèmic dels animals i la naturalesa, ja que han d’estar interconnectats”. D’aquesta manera, la llei preveurà la protecció dels paisatges i de la flora i la fauna autòctona. A més, a l’interior del parc es permetrà la rehabilitació de bordes, estructures i cabanes tradicionals, i construccions que no requereixin fonaments, “sempre que siguin harmonioses i respectuoses amb l’entorn”.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Cabanes remarca que els liberals treballaran per tot el país

Notícia següent

Salou acull el lliurament dels premis al millor sommelier de Catalunya 2023

Notícies relacionades